Pastís d'arròs amb llet

Fàcil
3 hores
4 persones

Atenció, llépols!

Pastís d'arròs amb llet
Pastís d'arròs amb llet
30 de juny 2023 - 19:59

Convertim en pastís unes de les postres més clàssiques: l'arròs amb llet. Tot i que als valencians ens explota el cap una miqueta quan peguem cullerada a una cosa així, no direu que no a aquesta recepta.

Pren nota!

  • 200 g d’arròs
  • 200 g de galletes maria
  • 120 g de sucre
  • 70 g de mantega
  • 1 l de llet
  • 2 fulls de gelatina
  • 2 rames de canella
  • Corfa de taronja
  • Corfa de llima
  • Canella en pols
  1. Triturem les galletes i les mesclem amb la mantega temperada.
  2. Folrem la base d’un motle amb esta mescla i ho reservem.
  3. Bollim la llet amb les branques de canella, el sucre i la corfa dels cítrics.
  4. Quan alce el bull, hi incorporem l’arròs i el coem, removent-lo sovint, durant 35 minuts, aprox.
  5. Quan estiga cuit l’arròs, el retirem del foc i traiem la canella i les pells dels cítrics.
  6. Hidratem la gelatina en aigua, l’aboquem a l’arròs i ho triturem tot.
  7. Ho aboquem al motle i ho reservem en fred durant 4 o 5 hores.
  8. Ho decorem amb canella en pols i fruites, i ho servim.

L’arròs amb llet per als valencians

L’arròs amb llet és una de les postres més populars a tot Espanya i Amèrica Llatina, però que, per raons que es poden intuir fàcilment, a la nostra terra mai ha gaudit del favor de la gent, i són pocs els llocs on forma part del receptari tradicional.

Els valencians tenim el cervell configurat de manera que, quan ens portem a la boca una cullerada d’arròs amb llet, malgrat el sucre i la canella i el bon sabor que puga tindre, estem menjant-nos un arròs caldós gelat i totalment esclatat. Que potser siga una primera impressió, i ens acabem la cassoleta segurament, però si en una pròxima ocasió el podem evitar, l’evitarem.

També et pot interessar

stats