Pagre a la planxa
Un peix gurmet
Cuinarem un pagre a la planxa amb verdures fumades i oli de capellà i tomaca seca. Ja veureu quin peix més bo, és tot un gurmet que s’alimenta bàsicament de marisc, així que això es nota en el seu sabor.
Però primer, anoteu els ingredients!
Ingredients
- Un pagre d'1,5 kg
- 50 g de tomaca seca
- 6 xampinyons
- 2 creïlles
- 1 albergina ratllada
- 1 ceba
- 1 capellà
- 1 llima
- Espàrrecs verds
- Julivert fresc
- Pebre negre
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Traiem els lloms del pagre, els trossegem i els resevem.
- Tallem la ceba i la creïlla i les enfornem a 180 graus, amb oli, sal i pebre.
- Torrem els espàrrecs i els xampinyons a la planxa.
- Per a l’oli de capellà, el rostim a la flama o al forn i l’esmicolem.
- Piquem la tomaca seca i la mesclem amb els capellans.
- Hi afegim oli abundant i suc de llima, i ho reservem.
- Rostim l’albergina a la flama o al forn i la reservem.
- Marquem el peix a la planxa i acabem la cocció al forn.
- Servim el peix amb les verdures i ho adobem amb l’oli de capellà.
Nutrició: pagre
És una excel·lent font de proteïnes, amb molt poca aportació energètica (120 kcal), ideal per a dietes hipocalòriques. Té un alt contingut en àcids grassos omega-3 (encara que menys que el salmó) i és ric en alguns nutrients molt importants. Entre ells, destaquen el fòsfor, el seleni, les vitamines B6, B12, D i l'àcid pantotènic. Com a fet destacable, podem dir que s'ha observat que la seua capacitat d'acumular mercuri és molt inferior a la d’altres peixos.