Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES MIGDIA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MIGDIA

Pagre a la planxa

Fàcil
1 hora
4 persones

Un peix gurmet

Pagre a la planxa
  • Un pagre d'1,5 kg
  • 50 g de tomaca seca 
  • 6 xampinyons 
  • 2 creïlles
  • 1 albergina ratllada
  • 1 ceba 
  • 1 capellà 
  • 1 llima
  • Espàrrecs verds 
  • Julivert fresc
  • Pebre negre
  • Oli OVE
  • Sal 
  1. Traiem els lloms del pagre, els trossegem i els resevem.
  2. Tallem la ceba i la creïlla i les enfornem a 180 graus, amb oli, sal i pebre.
  3. Torrem els espàrrecs i els xampinyons a la planxa.
  4. Per a l’oli de capellà, el rostim a la flama o al forn i l’esmicolem.
  5. Piquem la tomaca seca i la mesclem amb els capellans.
  6. Hi afegim oli abundant i suc de llima, i ho reservem.
  7. Rostim l’albergina a la flama o al forn i la reservem.
  8. Marquem el peix a la planxa i acabem la cocció al forn.
  9. Servim el peix amb les verdures i ho adobem amb l’oli de capellà.

Nutrició: pagre

És una excel·lent font de proteïnes, amb molt poca aportació energètica (120 kcal), ideal per a dietes hipocalòriques. Té un alt contingut en àcids grassos omega-3 (encara que menys que el salmó) i és ric en alguns nutrients molt importants. Entre ells, destaquen el fòsfor, el seleni, les vitamines B6, B12, D i l'àcid pantotènic. Com a fet destacable, podem dir que s'ha observat que la seua capacitat d'acumular mercuri és molt inferior a la d’altres peixos.

Receptes amb peix

També et pot interessar