Pa de botifarra, ceba, orenga i pebre roig
Una bona opció per a un soparet a la fresca
La recepta que prepararem hui és un pa de botifarra amb ceba i orenga que farà que vos xupleu els dits.
Apuntem els ingredients!
Ingredients
- 1 kg de farina
- 250 ml d’oli OVE
- 800 ml d’aigua
- 25 g de rent
- 6 ous de guatla
- 2 xirivies
- 200 g de ceba
- 2 botifarres de ceba
- Orenga
- Pebre roig
- Sal
Elaboració
- Fregim la ceba i hi afegim la botifarra trossejada sense pell, l’orenga i pebre roig.
- D'altra banda, pastem tots els ingredients del pa llevat de la sal i deixem que repose deu minuts.
- Hi afegim la sal i el sofregit de ceba i botifarra, ho barregem bé i ho deixem fermentar, tapat, uns 45 min.
- Posem la pasta en una llanda i l’estenem.
- Deixem que fermente uns 40 minuts fins que en triplique la grandària.
- L'enfornem 5 minuts a 250 °C i, en acabant, ho abaixem a 180 °C.
- Ho coem durant 45 minuts més.
- Fregim la xirivia tallada en tires.
- Fregim uns ous de guatla.
- Servim una llesca de pa, amb un ou damunt, i ho coronem amb la xirivia fregida.
L'embotit
L'embotit, en general, s'ha de consumir amb molta mesura, però veiem quins beneficis nutricionals té l'embotit d'aquesta recepta: la botifarra de ceba. És rica en proteïnes, ferro i vitamina B12. Per contra, té un alt contingut en sal i greixos.