Pa de botifarra, ceba, orenga i pebre roig

Intermedi
4 persones

Una bona opció per a un soparet a la fresca

Pa de botifarra
Pa de botifarra

La recepta que prepararem hui és un pa de botifarra amb ceba i orenga que farà que vos xupleu els dits.

Apuntem els ingredients!

  • 1 kg de farina
  • 250 ml d’oli OVE
  • 800 ml d’aigua
  • 25 g de rent
  • 6 ous de guatla
  • 2 xirivies
  • 200 g de ceba
  • 2 botifarres de ceba
  • Orenga
  • Pebre roig
  • Sal
  1. Fregim la ceba i hi afegim la botifarra trossejada sense pell, l’orenga i pebre roig.
  2. D'altra banda, pastem tots els ingredients del pa llevat de la sal i deixem que repose deu minuts.
  3. Hi afegim la sal i el sofregit de ceba i botifarra, ho barregem bé i ho deixem fermentar, tapat, uns 45 min.
  4. Posem la pasta en una llanda i l’estenem.
  5. Deixem que fermente uns 40 minuts fins que en triplique la grandària.
  6. L'enfornem 5 minuts a 250 °C i, en acabant, ho abaixem a 180 °C.
  7. Ho coem durant 45 minuts més.
  8. Fregim la xirivia tallada en tires.
  9. Fregim uns ous de guatla.
  10. Servim una llesca de pa, amb un ou damunt, i ho coronem amb la xirivia fregida.

L'embotit

L'embotit, en general, s'ha de consumir amb molta mesura, però veiem quins beneficis nutricionals té l'embotit d'aquesta recepta: la botifarra de ceba. És rica en proteïnes, ferro i vitamina B12. Per contra, té un alt contingut en sal i greixos.

També et pot interessar

stats