Ossobuco a la milanesa

Fàcil
2 hores
4 persones

La cuina italiana sempre triomfa

Ossobuco a la milanesa
Ossobuco a la milanesa
28 de novembre 2023 - 20:05

Preparem tot un clàssic de la cuina italiana: l’ossobuco a la milanesa. Que, per si no coneixeu aquesta carn, vol dir literalment “os buit”, en referència a l'especial tall de braó de vedella que s'utilitza per a fer aquest plat.

Pren nota!

  • 4 peces d’ossobuco de vedella
  • 2 carlotes
  • 1 ceba
  • 1 tomaca
  • 200 ml de vi blanc
  • 300 ml de caldo de carn
  • Farina
  • Llorer
  • Pebre negre en gra
  • Oli OVE
  • Aigua
  • Sal
  1. Daurem la carn enfarinada i la reservem.
  2. Sofregim la ceba i la carlota.
  3. Hi incorporem llorer i pebre negre.
  4. Hi incorporem la tomaca trossejada.
  5. Ho deixem coure i hi incorporem, de nou, la carn.
  6. Hi aboquem el vi, el caldo i aigua.
  7. Ho deixem bollir i abaixem el foc.
  8. Ho deixem coure durant 2 hores.
  9. Quan la carn estiga tendra, la retirem.
  10. Servim la carn junt amb les verdures i la salsa.

Nutrició: moll de l’os

La medul·la és una substància que es troba a l'interior dels ossos dels animals. Es tracta d'una part comestible i que presenta un elevat valor nutricional. Se’n pot destacar el contingut de proteïnes i la gran presència de col·lagen. També hi destaca el contingut de calci, vitamina A i àcids grassos omega-3.

Tanmateix, com que es tracta d'un producte amb una aportació grassa i calòrica elevada, s'ha d'ingerir amb moderació per a assegurar una ingesta energètica concorde amb la despesa de cada persona. Així mateix, conté una proporció considerable de greix saturat.

També et pot interessar

stats