Nuadeta de polp

Fàcil
45 minuts
4 persones

Recepta humil, de costa i amb aires marins

Nuadeta de polp
Nuadeta de polp

Comencem amb una nuadeta de polp, una recepta amb polp fresc, tradicional de la zona d’Alacant, que es cuina en cassola de fang. "Nuadeta o nugaeta?" Nuadeta, però en el fons és el mateix: vol dir que la salsa està lligada amb una picada. Vegem els ingredients que porta!

  • 1 Polp fresc de 2 kg
  • 4 llesques de pa amb molla
  • 3 alls
  • Pebre roig dolç
  • Canella en pols  
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Bollim el polp fins que s’ablanisca.
  2. Preparem una picada amb els alls, el pa arremullat, canella, pebre roig i oli.
  3. En una cassola de fang, sofregim la picada i hi afegim el polp trossejat.
  4. Ho removem bé i hi afegim un poc de caldo del polp per a lligar la salsa.
  5. Ho rectifiquem de sal i ho servim.

Nutrició: el polp

Té un alt contingut en minerals (principalment zinc) i baix en calories, colesterol i greixos. Ric en iode i proteïnes d'alt valor nutritiu.

Curiositats

En algunes poblacions d’Alacant, els pescadors tenien una manera molt subtil de dir a casa que s’havien enrolat en alguna embarcació i estaven a punt de partir li deien a sa mare o a la muller: “Mare, prepara’m una nuadeta”. Creien que així, nugarien fortament el fil que uneix la vida amb la mort i tornarien sans i estalvis a casa.

També et pot interessar

stats