“Mojete” de ric

Fàcil
25 minuts
4 persones

Plat mullador

“Mojete” de ric
“Mojete” de ric

Comencem amb una recepta tradicional de la comarca de la Foia de Bunyol, el mojete de ric. Històricament, s’ha anomenat “menjar de rics” allò que porte carn o peix fresc, però ara tot el món pot gaudir d'aquestos ingredients.

Pren nota!

  • 250 g de fetge de porc
  • 4-6 tomaques
  • 4 alls
  • Farina
  • Aigua
  • Pebre roig dolç
  • Pebre negre
  • Cebollí
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Sofregim els alls i les tomaques trossejats.
  2. Hi afegim sal, pebre roig, el fetge tallat a trossets i salpebrat, i ho deixem coure.
  3. Hi incorporem farina i aigua, i ho deixem coure durant 20 minuts més, aprox.
  4. Ho servim amb una miqueta de cebollí picat per damunt.

D'on ve el "mojete"?

El mojete és un dels plats més populars a la comarca de la Foia de Bunyol. Mojete vol dir “mullador” (“para mojar pan”) i sol estar compost per qualsevol dels productes obtinguts de l’horta de la comarca. A la Foia de Bunyol, qualsevol sofregit on està present l'oli d'oliva, l'all i la tomaca ja rep el nom de mojete. Així, tenim també el mojetico de bacalao a base d'abadejo, tomaques, all, pa fregit i oli d'oliva.

El mojete és un dels protagonistes de les festes que se celebren en tota la comarca. Contundent, calòric i molt saborós, és un plat social que es comparteix degustant-lo directament en la paella i «arrossegant» per ella el tros de pa. La degustació se sol realitzar amb l'embotit a banda o integrat en el mojete, tallat en trossos xicotets. També se sol fer amb farina de guixes (guijas o almortas en castellà) i/o creïlla. 

També et pot interessar

stats