“Mojete” de ric

Fàcil
25 minuts
4 persones

Plat mullador

“Mojete” de ric
“Mojete” de ric
01 de desembre 2022 - 19:59

Comencem amb una recepta tradicional de la comarca de la Foia de Bunyol, el mojete de ric. Històricament, s’ha anomenat “menjar de rics” allò que porte carn o peix fresc, però ara tot el món pot gaudir d'aquestos ingredients.

Pren nota!

  • 250 g de fetge de porc
  • 4-6 tomaques
  • 4 alls
  • Farina
  • Aigua
  • Pebre roig dolç
  • Pebre negre
  • Cebollí
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Sofregim els alls i les tomaques trossejats.
  2. Hi afegim sal, pebre roig, el fetge tallat a trossets i salpebrat, i ho deixem coure.
  3. Hi incorporem farina i aigua, i ho deixem coure durant 20 minuts més, aprox.
  4. Ho servim amb una miqueta de cebollí picat per damunt.

D'on ve el "mojete"?

El mojete és un dels plats més populars a la comarca de la Foia de Bunyol. Mojete vol dir “mullador” (“para mojar pan”) i sol estar compost per qualsevol dels productes obtinguts de l’horta de la comarca. A la Foia de Bunyol, qualsevol sofregit on està present l'oli d'oliva, l'all i la tomaca ja rep el nom de mojete. Així, tenim també el mojetico de bacalao a base d'abadejo, tomaques, all, pa fregit i oli d'oliva.

El mojete és un dels protagonistes de les festes que se celebren en tota la comarca. Contundent, calòric i molt saborós, és un plat social que es comparteix degustant-lo directament en la paella i «arrossegant» per ella el tros de pa. La degustació se sol realitzar amb l'embotit a banda o integrat en el mojete, tallat en trossos xicotets. També se sol fer amb farina de guixes (guijas o almortas en castellà) i/o creïlla. 

També et pot interessar