Marbrat d'orxata i fruites seques

Fàcil
2 hores
4 persones

Valencianíssim

Marbrat d'orxata i fruites seques
Marbrat d'orxata i fruites seques
17 de maig 2023 - 19:59

Preparem unes postres molt representatives de la nostra terra i la nostra història: un marbrat d’orxata amb fruita seca, ingredient important en moltes elaboracions típiques valencianes.

No oblideu els ingredients!

  • 250 ml d’orxata
  • 200 g d’anous pelades
  • 150 g de sucre de llustre
  • 80 g de panses sense llavor
  • 20 g de gelatina en làmines
  • 12 dàtils sense pinyol
  • 12 prunes sense pinyol
  • 12 orellanes
  • 2 iogurts naturals
  1. Tallem a trossets les prunes, les orellanes i els dàtils.
  2. Ho mesclem amb les panses i les anous picades.
  3. Batem els iogurts amb el sucre de llustre i la mitat de l’orxata.
  4. Calfem una mica la resta de l’orxata i hi desfem la gelatina, prèviament hidratada en aigua.
  5. Aboquem la gelatina i la fruita seca al iogurt i ho barregem tot bé.
  6. Ho aboquem a un motle, ho tapem amb paper de plàstic i ho reservem en fred durant 5 hores, aprox.

Nutrició: prunes panses

Durant la dessecació de la fruita, se’n reduïx el contingut d’aigua i es concentren els nutrients. El seu valor calòric és elevat i constitueixen una font per excel·lència de fibra soluble i insoluble, la qual cosa li confereix propietats saludables per a millorar el trànsit intestinal i gran eficàcia per a tractar el restrenyiment.

No obstant això, consumir estes prunes en gran quantitat pot afavorir l'augment de pes, els gasos intestinals i la flatulència. Així mateix, les prunes tenen una xicoteta quantitat d'histamina, per la qual cosa és possible (encara que poc comú) que puguen originar alguna al·lèrgia. 

També et pot interessar

stats