Magdalenes de carlota
Postres amb sorpresa
És l'hora de les postres i hui toca fer una recepta de magdalenes, però no unes qualssevol. En farem de carlota amb alguna sorpresa a l'interior.
Pren nota dels ingredients que necessites!
Ingredients
- 200 ml d'oli d'oliva suau
- 200 g de farina integral
- 50 g de sucre moreno
- 50 g d'anxoves
- 1 carlota
- 4 ous
- Un sobre de rent en pols
- Tomaques cherry
- Motles de paper
- Timó fresc
Per al formatge fresc:
- 150 de formatge crema
- Ratlladura de llima
- Cebollí picat
- Pebre negre o blanc
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Muntem els ous amb el sucre.
- Hi incorporem l’oli, la farina amb el rent i ho mesclem bé.
- Hi afegim les anxoves, la carlota i el timó.
- Ho barregem i ho deixem reposar en fred durant 2 hores.
- Barregem el formatge amb ratlladura de llima, cebollí picat, oli i pebre.
- Ho adobem amb ratlladura de llima, oli, pebre i sal.
- Ho reservem dins d’una mànega pastissera amb boca arrissada.
- Omplim els motles amb la massa i ho enfornem a 180 ºC durant 15 minuts, aprox.
- Servim les magdalenes amb la crema de formatge i tomaqueta per damunt.
Magdalenes o muffins?
Molta gent es pregunta si són el mateix o si és tracta de màrqueting o una moda snob dir-los així a les nostres magdalenes de sempre. Pel que hem pogut aclarir, el muffin vindria a ser com un cosí “sucós” de la magdalena, gràcies a una composició que inclou una major quantitat d'ingredients humits. Esta diferència de proporcions aporta una suculència extra. Es tracta d’un producte típic de la cultura anglosaxona i, com a bon producte popular, no existeix una recepta concreta ni una definició exacta.