Macarrons sinarquencs

Fàcil
75 minuts
4 persones

La pasta no és només dels italians

Macarrons sinarquencs
Macarrons sinarquencs

Cuinem una recepta tradicional de la Plana d’Utiel, en concret, del poble de Sinarques. Parlem dels macarrons sinarquencs, un plat 100% apte per a vegans. No penseu que la pasta és propietat exclusiva dels italians, ací tenim també la nostra pasta fresca.

Pren nota!

  • 250 g de fesols rojos
  • 500 g de farina
  • 4 alls
  • 2 tomaques 
  • 1 ceba
  • Pebre roig dolç
  • Herba-sana
  • Safrà
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Mesclem la farina amb aigua i sal.
  2. Ho pastem fins a obtindre’n la textura desitjada.
  3. Estirem la pasta amb un corró o amb una maquineta.
  4. Enrotllem els trossos de pasta i els tallem a tires amples.
  5. Posem a bollir els fesols fins que estiguen tendres.
  6. Sofregim la ceba i els alls.
  7. Hi afegim pebre roig i la tomaca ratllada.
  8. Hi incorporem el safrà, els fesols i ho cobrim d’aigua.
  9. Ho rectifiquem de sal i hi aboquem els macarrons.
  10. Ho deixem coure durant 6 minuts, aprox.
  11. Ho servim amb herba-sana per damunt.

Nutrició: fesols rojos

Es tracta d’un aliment amb baix contingut de greix i alt contingut de proteïna d'origen vegetal (deficitària en metionina). També és important el seu contingut de fibra (soluble i insoluble), la qual afavorix el trànsit intestinal i ajuda a combatre el restrenyiment. Són font de calci i seleni i tenen un alt contingut de ferro, magnesi, zinc, potassi, fòsfor, tiamina, niacina i vitamina B6. Tenen concentracions baixes de components antinutritius (saponines, tanins i fitats). Estos components poden interferir en l'absorció d'alguns nutrients i generen problemes digestius, però este problema se soluciona amb una bona remulla i una bona cocció dels fesols.

També et pot interessar

stats