“Gyozes” mediterrànies

Fàcil
2 hores
4 persones

Viatgem a l'Orient

“Gyozes” mediterrànies
“Gyozes” mediterrànies

Fusionem la cuina asiàtica amb la nostra, la valenciana, amb una recepta molt senzilla, però molt entretinguda de fer i molt divertida. Farem gyozes mediterrànies. Uns pastissets molt populars al Japó, la Xina i altres països, que farcirem “a la valenciana”.

Para atenció!

  • 1 paquet d’oblees per a “gyozes”
  • Timó fresc

Per al farcit d’espinacs:

  • 2 manolls d'espinacs 
  • 2 botifarres de ceba
  • 1 ceba
  • 2 alls 
  • 50 g de panses 
  • Anou moscada
  • Sal

Per al farcit d’espencat:

  • 1 pimentó torrat
  • 1 albergina torrada
  • 1 capellà torrat
  • Formatge de cabra
  • Oli OVE
  • Sal

Per a la picadeta:

  • 1 tomaca
  • 1 pimentó verd
  • Cebollí 
  • Suc de llima
  • Julivert fresc
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Sofregim la ceba i hi afegim la botifarra esmicolada.
  2. Hi afegim les panses, els espinacs i ho adobem amb sal i anou moscada.
  3. Ho deixem sofregir uns 5 minuts i ho reservem.
  4. Preparem un espencat amb l’albergina, el pimentó i el capellà.
  5. Ho adobem amb oli i sal, i ho reservem.
  6. Farcim unes “gyozes” amb el farcit de botifarra, i d’altres amb l’espencat i el formatge de cabra.
  7. Coem les “gyozes” al vapor, amb una branca de timó.
  8. Les servim acompanyades de la picadeta de tomaca, pimentó, cebollí i julivert.

Nutrició: espinacs

Es tracta d’una verdura molt saludable, però no pel que ens ve al cap, el contingut en ferro. Contenen ferro, però molt poca quantitat i de difícil absorció (l’hem d'acompanyar amb vitamina C per tal d’absorbir-lo). El més destacable és el contingut en calci, magnesi, potassi i vitamines. És recomanable menjar-los sempre crus i amb coccions curtes, com vapor, microones, ofegat o saltejat, perquè no perden els nutrients.

També et pot interessar

stats