“Gyozes” mediterrànies
Viatgem a l'Orient
Fusionem la cuina asiàtica amb la nostra, la valenciana, amb una recepta molt senzilla, però molt entretinguda de fer i molt divertida. Farem gyozes mediterrànies. Uns pastissets molt populars al Japó, la Xina i altres països, que farcirem “a la valenciana”.
Para atenció!
Ingredients
- 1 paquet d’oblees per a “gyozes”
- Timó fresc
Per al farcit d’espinacs:
- 2 manolls d'espinacs
- 2 botifarres de ceba
- 1 ceba
- 2 alls
- 50 g de panses
- Anou moscada
- Sal
Per al farcit d’espencat:
- 1 pimentó torrat
- 1 albergina torrada
- 1 capellà torrat
- Formatge de cabra
- Oli OVE
- Sal
Per a la picadeta:
- 1 tomaca
- 1 pimentó verd
- Cebollí
- Suc de llima
- Julivert fresc
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Sofregim la ceba i hi afegim la botifarra esmicolada.
- Hi afegim les panses, els espinacs i ho adobem amb sal i anou moscada.
- Ho deixem sofregir uns 5 minuts i ho reservem.
- Preparem un espencat amb l’albergina, el pimentó i el capellà.
- Ho adobem amb oli i sal, i ho reservem.
- Farcim unes “gyozes” amb el farcit de botifarra, i d’altres amb l’espencat i el formatge de cabra.
- Coem les “gyozes” al vapor, amb una branca de timó.
- Les servim acompanyades de la picadeta de tomaca, pimentó, cebollí i julivert.
Nutrició: espinacs
Es tracta d’una verdura molt saludable, però no pel que ens ve al cap, el contingut en ferro. Contenen ferro, però molt poca quantitat i de difícil absorció (l’hem d'acompanyar amb vitamina C per tal d’absorbir-lo). El més destacable és el contingut en calci, magnesi, potassi i vitamines. És recomanable menjar-los sempre crus i amb coccions curtes, com vapor, microones, ofegat o saltejat, perquè no perden els nutrients.