Guisat de pelleta de tonyina

Fàcil
50 minuts
4 persones

Un plat mariner, mariner

Guisat de pelleta de tonyina
Guisat de pelleta de tonyina
03 de febrer 2023 - 19:59

Atenció a aquest guisat de pelleta de tonyina, un producte molt típic a la Marina Alta que és molt difícil de degustar si no vas per allí. És un plat molt mariner, per la Marina i pels pescadors, i un bon exemple que de la tonyina també s’aprofita tot, com del porc.

No t'oblides d'anotar els ingredients!

  • 750 g de pelletes de tonyina salades
  • 500 ml d’aigua
  • 1 ceba
  • 1 pimentó roig
  • 1 albergina
  • Pebre roig dolç
  • Pa de poble
  1. Posem a remulla les pelletes durant 4 hores, aprox., canviant l’aigua.
  2. Escatem bé les pelletes i les bollim durant 15 minuts.
  3. Sofregim la ceba, el pimentó i l’albergina trossejats.
  4. Tallem les pelletes a trossets i les afegim a la cassola.
  5. Hi agreguem el pebre roig i l’aigua, i ho deixem coure 15 minuts, aprox.
  6. Ho servim acompanyat d’un bon pa de poble.

Les saladures de les Marines

Tant a la Marina Alta com a la Baixa podem trobar una gran varietat de saladures derivades del peix. Fins i tot, algunes desconegudes en altres comarques, com les pelletes, el sangatxo o el bull. Antigament, eren talls que no tenien rendibilitat comercial i se’ls quedaven els pescadors, però actualment, s'han convertit en una peça clau de la gastronomia de mar, estenent-se a més tipus de peix.

També et pot interessar

stats