Fulles de parra farcides

Fàcil
90 minuts
4 persones

Amb els pàmpols ben oberts

Fulles de parra farcides
Fulles de parra farcides
28 de setembre 2023 - 09:59

Prepararem unes fulles de parra farcides, que depenent el país on s’elaboren reben un nom diferent, així que nosaltres serem més pràctics: fulles de parra, o pàmpols, farcits.

Anota la recepta!

  • 36 fulles de parra 
  • 250 g carn de vedella picada
  • 200 g d’arròs redó
  • 1 ceba
  • 1 taronja
  • 1 llima
  • Panses sense pinyol
  • Canella en pols
  • All en pols
  • Herba-sana
  • Pebre negre
  • Julivert fresc
  • Oli OVE
  • Sal marina
  • 1 l d’aigua
  1. Llavem bé les fulles i en reservem 10.
  2. A la resta, els tallem el penducle, les escaldem i les posem a refredar.
  3. Sofregim lleugerament la carn picada i la ceba.
  4. Hi afegim les espècies, les panses i les herbes.
  5. Bollim l’arròs durant 9 minuts i ho afegim al farcit.
  6. Farcim les fulles ja cuites per la part del revers.
  7. Tanquem els rotllets, plegant-los primer pels costats.
  8. En una cassola, hi disposem fulles crues i damunt, rodanxes de llima i taronja.
  9. Hi repartim els rotllets, unes rodanxes més de llima i taronja la resta de fulles.
  10. Hi posem un pes damunt i hi afegim aigua de cocció de les fulles de parra.
  11. Ho deixem coure durant 40 minuts.
  12. Retirem les fulles i hi afegim un raig d’oli.
  13. Deixem reposar els rotllets en un colador.

A cada lloc, un nom

A Turquia i a Grècia aquestos rotllets es coneixen amb el nom de dolmades/dolmes. Per extensió, també es fan a les terres on es va instaurar l'antic imperi otomà, les actuals Armènia, Azerbaidjan, Xipre, Bòsnia o Romania.

La fulla de parra farcida també es cuina molt a Amèrica del Sud, on els rotllets que elaboren reben el nom de 'xiquets embolicats' (niños envueltos), per al que se solen utilitzar també fulles de col.

També et pot interessar

stats