Fregitori alacantí

Fàcil
40 minuts

Un plat per a sucar amb pa

Fregitori alacantí
Fregitori alacantí
12 d'agost 2022 - 20:00

Aquesta recepta es cuina de manera diferent i rep un nom diferent en cada zona geogràfica de la Comunitat Valenciana. Tot i que s’afegeixen ingredients molt semblants, els temps de cocció són variables. Depenent d’això l'anomenarem d’una manera o altra: esgarrat, espencat, titaina, pericana, escalivada, esguellat… en aquest cas, cuinarem un fregitori!

  • 350 g de tonyina fresca 
  • 1 carabasseta
  • 1 albergina
  • 3 tomaques
  • 2 pimentons verds
  • 2 pimentons rojos
  • 1 ceba
  • 2 alls 
  • Aigua 
  • Pebre roig 
  • Oli Verge Extra
  • Sal
  1. Sofregim els pimentons, la carabasseta i l’albergina.
  2. Reservem la verdura i sofregim l’all, la ceba i la tomaca.
  3. Incorporem de nou la verdura al sofregit.
  4. Ho adobem tot amb pebre roig i sal.
  5. Hi afegim la tonyina esmicolada i ho cobrim amb aigua. Deixem que coga a foc lent.

Valor nutritiu i maneres de cuinar

Aquest fregitori augmenta el consum de greixos i calories, però en aliments com la tomaca o l'albergina si estan cuinats amb oli d'oliva els augmenta el contingut d'antioxidants (compostos fenòlics). Les propietats nutricionals dels aliments també varien segons la cocció i el que perden per un costat ho guanyen per l'altre. Això sí, sempre que es cuine amb oli d'oliva verge extra, es preservaran totes les seues propietats.

També et pot interessar

stats