Fregitori alacantí

Fàcil
40 minuts

Un plat per a sucar amb pa

Fregitori alacantí
Fregitori alacantí
12 d'agost 2022 - 20:00

Aquesta recepta es cuina de manera diferent i rep un nom diferent en cada zona geogràfica de la Comunitat Valenciana. Tot i que s’afegeixen ingredients molt semblants, els temps de cocció són variables. Depenent d’això l'anomenarem d’una manera o altra: esgarrat, espencat, titaina, pericana, escalivada, esguellat… en aquest cas, cuinarem un fregitori!

  • 350 g de tonyina fresca 
  • 1 carabasseta
  • 1 albergina
  • 3 tomaques
  • 2 pimentons verds
  • 2 pimentons rojos
  • 1 ceba
  • 2 alls 
  • Aigua 
  • Pebre roig 
  • Oli Verge Extra
  • Sal
  1. Sofregim els pimentons, la carabasseta i l’albergina.
  2. Reservem la verdura i sofregim l’all, la ceba i la tomaca.
  3. Incorporem de nou la verdura al sofregit.
  4. Ho adobem tot amb pebre roig i sal.
  5. Hi afegim la tonyina esmicolada i ho cobrim amb aigua. Deixem que coga a foc lent.

Valor nutritiu i maneres de cuinar

Aquest fregitori augmenta el consum de greixos i calories, però en aliments com la tomaca o l'albergina si estan cuinats amb oli d'oliva els augmenta el contingut d'antioxidants (compostos fenòlics). Les propietats nutricionals dels aliments també varien segons la cocció i el que perden per un costat ho guanyen per l'altre. Això sí, sempre que es cuine amb oli d'oliva verge extra, es preservaran totes les seues propietats.

També et pot interessar