Figatell amb albergina i mostassa
Essència pegolina

Cuinem hui un producte autòcton, amb un dels emblemes del poble de Jordi, Pego, i de molts altres de la nostra terra. Fem figatells, i estos, en concret, els acompanyarem amb albergina i mostassa.
Pren nota!
Ingredients
- 600 g de magre de porc picat
- 300 g de cansalada viada picada
- 200 g de fetge de porc
- 1 albergina ratllada
- 1 pa de forn
- Mantellina
- Clau en pols
- Pebre negre
- Pebre roig
- Anou moscada
- Mostassa
- Julivert fresc
- Pinyons
- Mel
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Piquem el fetge de porc i el mesclem amb la carn de porc i la cansalada.
- Hi afegim pinyons, sal, pebre negre, clau en pols, anou moscada i julivert picat, i ho barregem bé.
- Donem forma als figatells i els emboliquem amb la mantellina.
- Torrem a la planxa l’albergina tallada a rodanxes.
- Torrem al forn unes llesques de pa adobades amb oli i pebre roig.
- Emulsionem al foc la mostassa amb la mel.
- Torrem els figatells a la planxa
- Els acompanyem amb el pa, l’albergina i la salsa de mostassa i mel.
Nutrició: carn de porc
La carn de porc blanc té, en general, menys greix que la de vedella o pollastre, per la qual cosa pot formar part de tota classe de dietes en què es controla l'aportació de calories o de greixos. En el cas d'esta recepta, la papada és una de les parts més grasses. Per a gaudir dels beneficis de la carn de porc, és necessari que en regulem les porcions i que les consumim esporàdicament, tenint en compte les salses i condiments que utilitzem per a assaonar-les i que poden incrementar la ingesta de calories. Les proteïnes de la carn de porc són d’alt valor biològic, necessàries per a mantindre la massa corporal i per a la formació de defenses necessàries per a estar sans.