Farcit de dejú de Saix/Sax

Fàcil
60 minuts
4 persones

Recepta tradicional de la comarca de l’Alt Vinalopó

Farcit de dejú de Saix/Sax
Farcit de dejú de Saix/Sax

Hui fem el tradicional farcit de dejú de Saix, el “relleno de ayuno” que diuen allí. Tu sabies que a molts lloc li diuen “relleno” a les pilotes o les mandonguilles que acompanyen una olla? El farcit de dejú és un plat típic de Saix que es menja en festes, de l’1 al 5 de febrer, durant els Moros i Cristians en honor a Sant Blai.

  • 250 g de fesols
  • 150 g d’abadejo dessalat
  • 3 creïlles
  • 1 manoll de penques
  • 1 ceba 
  • 2 ous
  • 2 gots de farina
  • 2 gots de pa ratllat
  • Pebre roig dolç
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Bollim els fesols, arremullats prèviament, amb les penques.
  2. Al cap de 30 minuts, llevem l’aigua i reprenem la cocció amb aigua nova.
  3. Hi afegim les creïlles tallades a daus.
  4. Sofregim la ceba amb una cullerada de pebre roig.
  5. Incorporem la meitat del sofregit al perol i en guardem la resta.
  6. Barregem la farina i el pa ratllat.
  7. Afegim l’abadejo, dos ous i la resta del sofregit.
  8. Ho mesclem tot bé fins a obtindre’n una pasta homogènia.
  9. Fem les mandonguilles i les incorporem al perol.
  10. Ho deixem coure durant mitja hora i el plat estarà llest.

Menjar a Saix

És una cuina molt d’interior, amb plats de cullera d’estos que et reconforten bona cosa quan fa fred. Però el més impresionant és la seua rebosteria, sobretot els “suspiros”.

També et pot interessar

stats