Ensaladilla russa en textures

Intermedi
2 hores
4 persones

La tapa reinterpretada

Ensaladilla russa en textures
Ensaladilla russa en textures

Hui reinterpretem l’ensaladilla, la deconstruïm i la tornem a construir d’una forma ben original. Jugarem amb els ingredients clàssics i els presentarem de formes diverses en un mateix plat.

Una presentació diferent, però amb els ingredients de sempre:

  • 150 g de tonyina de llanda
  • 3 creïlles blanques 
  • 3 ous durs
  • 1 paquet de rosquilletes fines
  • Maionesa 
  • Julivert fresc
  • Oli OVE
  • Sal

Per al granissat de carlota: 

  • 500 g de suc de carlota 
  • 50 g de suc de taronja
  • Oli OVE
  • Sal

Per a l'espuma de pésols: 

  • 350 g de pésols congelats 
  • 4 fulles de gelatina 
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Coem les creïlles i les xafem, en un bol, amb una forqueta.
  2. Hi afegim la tonyina, els ous, maionesa, julivert picat i ho barregem tot bé.
  3. Ho rectifiquem de sal i ho reservem en fred, dins d’una mànega pastissera.
  4. Escaldem els pésols i els triturem amb un poquet d’aigua de la cocció, oli i sal.
  5. Colem la crema resultant, la calfem en un casset junt amb la gelatina, prèviament hidratada, i ho reservem en un sifó.
  6. Per a fer el granissat de carlota, emulsionem en un motle els sucs de carlota i taronja amb oli i una mica de sal, i ho congelem.
  7. En un got, posem una base de crema de creïlla.
  8. Continuem l’emplatat amb el granissat de carlota i l’espuma de pésols.
  9. Ho acabem amb unes rosquilletes.

Nutrició: maionesa

El fet que la seua base siga l'oli la converteix en una salsa amb un contingut energètic molt elevat, però es pot integrar en una alimentació equilibrada i variada si no se n'abusa. A més, també fa més atractius alguns plats per a gent inapetent o xiquets. D'altra banda, la maionesa no afecta negativament els nivells de colesterol ni per l'oli ni per l'ou. Davant del dubte de consumir-ne casolana o industrial, la casolana ens permet fer-la al nostre gust o personalitzar-la, mentre que amb la industrial, la seguretat alimentària està garantida i la conservació és millor. La diferència existent entre la maionesa clàssica i la maionesa light és que esta última presenta menys quantitat d'oli i ou i, per tant, nivells de calories i colesterol més reduïts.

També et pot interessar

stats