Ensalada de taronja i moixama
Una recepta saludable per a qualsevol moment
Acostumem a utilitzar la fruita com a producte, però no tant com a ingredient de les receptes. Per això, prepararem una ensalada de taronja i moixama. Molt senzilleta de fer, molt bona i indicada per a qualsevol moment.
Pren nota!
Ingredients
- 150 g de moixama
- 2 taronges
- 2 encisams menuts
- 3 llesques de pa dur
- 4 raves
- Llavors de sèsam
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Tallem la moixama a làmines i la rehidratem en oli
- Pelem les taronges, en traiem els gallons i els reservem.
- Rentem els encisams, els deixem a remulla, els escorrem i els reservem.
- Rentem els raves, els tallem i els reservem en aigua amb gel.
- Tallem el pa a daus, el fregim i el reservem.
- Muntem l’ensalada començant per l’encisam.
- Hi afegim els gallons de taronja, la moixama, els raves i els tostons de pa.
- L’amanim amb oli, sal i les llavoretes de sèsam.
Nutrició: taronja
Sempre és millor menjar-ne a gallons que en suc. Es tracta d'una fruita amb escàs valor calòric, amb una aportació interessant de fibra soluble (pectines), que ajuda a la disminució del colesterol i glucosa en sang i al desenvolupament de la flora intestinal.
És una gran font de vitamina C, però les persones amb tendència a formar càlculs renals han de ser prudents amb el consum de taronja, ja que el seu contingut en oxalats facilita la creació de pedres.