Ensalada de mozzarella fregida amb cereals

Fàcil
2 hores
4 persones

Ben completa

Ensalada de mozzarella fregida amb cereals
Ensalada de mozzarella fregida amb cereals

Tots sabem que hi ha un moment i una ocasió per a cada recepta, i ara toca ensalada. I a més, és una d’aquelles ben completa i apetitosa, amb el formatge italià més popular del món, un indispensable en aperitius, ensalades i, sobretot, com a ingredient en pizzes.

Prenem nota dels ingredients!

  • 1 mozzarella 
  • 1 tomaca
  • 2 ous
  • Flocs de dacsa 
  • Pernil d’acevall ibèric tallat a mà 
  • Encisams variats
  • Fruits rojos congelats 
  • Olives negres sense os
  • Farina
  • Pa ratllat
  • Oli OVE
  • Sal 
  1. Preparem una vinagreta amb els fruits rojos, oli, sal i la reservem.
  2. Barregem els cereals i el pa ratllat, i ho reservem.
  3. Passem la mozzarella sencera, o a rodanxes, per farina, ou batut i la mescla de cereals.
  4. La fregim en abundant oli i la deixem escórrer.
  5. Tallem la resta de verdures i hortalisses i muntem una ensalada.
  6. Hi disposem la mozzarella fregida per damunt.
  7. Ho completem amb la vinagreta de fruits rojos i el pernil.

Nutrició: mozzarella

Destaca pel seu elevat contingut en proteïnes i, encara que es tracta d'un formatge fresc, no vol dir que no engreixe. Cal tindre en compte que es tracta d'un aliment gras -el de búfala més encara que el de vaca-, per tant, el seu consum ha de ser part d'una dieta variada i sense abusos entre els qui presenten problemes de sobrepés. D'altra banda, la mozzarella és rica en fòsfor i calci, a més d’aportar ferro.

Existixen varietats de formatge mozzarella amb menys greixos. Hauríem de revisar bé l'etiqueta, més enllà de mirar qualsevol reclam publicitari, com aquelles en les quals posa 'light' i que en realitat no ho són tant.

També et pot interessar

stats