Curri de cigrons amb magret d'ànec

Fàcil
1 hora
4 persones

"Amagueu els patos"

Curri de cigrons amb magret d'ànec
Curri de cigrons amb magret d'ànec
20 de gener 2023 - 19:59

Hui tornem a l'horta i a la granja amb un curri de cigrons amb magret d'ànec i papes de moniato. Veritat que ja teniu ganes de provar-ho? Doncs primer s'ha de cuinar.

Anota!

  • 400 g de cigrons cuits 
  • 200 g de magret d’ànec
  • 1 moniato roig
  • 1 porro
  • 1 carlota
  • 1 bric de llet de coco 
  • 4 alls
  • Curri en pols 
  • Pebre negre
  • Oli OVE
  • Sal en escames
  • Sal
  1. Sofregim el porro i els alls trossejats.
  2. Hi afegim la carlota tallada a daus xicotets i ho ofeguem tot.
  3. Hi incorporem els cigrons i el curri.
  4. A continuació, hi aboquem la llet de coco.
  5. Ho rectifiquem de sal i ho deixem coure, a foc baix, durant 10 minuts, aproximadament.
  6. Tallem el moniato molt fi i el fregim en oli abundant.
  7. Salpebrem el magret i, en una paella, el marquem i el reservem.
  8. Servim el magret amb el curri i ho acompanyem amb les papes de moniato.

El curri

El curri no és cap espècia en si mateixa, sinó una mescla d'espècies, i no només n'hi ha un, de curri, sinó moltes combinacions. Així doncs, seria més correcte parlar de "curris". Els curris són mescles, en diferents proporcions, de moltes espècies (vitet, alfàbega, anís, api, safrà, canella, cardamom, ceba seca, coriandre/celiandre, clau, comí, cúrcuma, fenigrec, gingebre, mostassa, anou moscada, pebre, pebre de Caiena, etc.). A l'Índia, inclús, cada cuiner o cada família té el seu curri, la seua recepta/combinació d’espècies.

Les persones que tenen algun tipus d'al·lèrgia han d'informar-se molt bé abans de fer servir les espècies en general, i els curris en particular, ja que, com que és una barreja de moltes espècies, s’hi troben gran quantitat d’al·lèrgens. Per exemple, el curri verd sol portar llet de coco, albergina, alfàbega o gingebre, però en altres curris és normal trobar mostassa, api o sèsam.

També et pot interessar