Corona de l’Horta

Intermedi
1:45 hores
4 persones

Un clàssic valencià per a coronar-se!

Corona de l’Horta
Corona de l’Horta
23 de novembre 2022 - 19:59

Segur que esta recepta de tortada que farem a continuació vos sona. Potser no el nom, però quan la vegeu acabada direu: “ah, això és el pastís que es feia en festes noseaon”, o: “en el forn tal sempre n’hi ha una d’estes a l’aparador”.

Bé, este és el nom pel qual es coneix a molts pobles de l’Horta Nord de València, però en altres comarques es dirà d’una altra manera.

Prenem bona nota dels ingredients!

Per al bescuit:

  • 200 g de farina
  • 200 g de sucre
  • 1 sobre de rent químic
  • 6 ous

Per al massapà:

  • 250 g d’aigua
  • 250 g de sucre 
  • 250 g d’ametla molta
  • Ratlladura de llima
  • Canella en rama
  • 6 ous

Per al merengue:

  • 6 clares d’ou
  • 6 cullerades de sucre

Per a decorar:

  • Fruites confitades
  1. Per al massapà, coem l’aigua amb el sucre, pell de llima i canella.
  2. Hi afegim l’ametla molta i ho barregem tot mentre es cou.
  3. Hi agreguem els ous i ho deixem coure durant 20 minuts, sense deixar de remoure-ho.
  4. Per al bescuit, muntem els ous amb el sucre.
  5. Hi afegim la farina i el rent, i ho seguim batent.
  6. Ho estenem sobre una safata i ho enfornem a 180 °C durant 20 minuts.
  7. Per al merengue, batem les clares d’ou amb el sucre i ho reservem en fred.
  8. Amb el bescuit ja fred, tallem trossos en forma de cercle i muntem capes de bescuit i massapà.
  9. Ho acabem amb una capa de bescuit i ho cobrim tot amb el merengue.
  10. Decorem la corona amb la fruita confitada i la daurem al forn.

Origen

La corona de l’Horta és una especialitat pastissera típica de l’Horta de Benimaclet i d’Alboraia (de fet, també es coneix com ‘corona d’Alboraia’). Era el pastís típic de les grans celebracions: el naixement d’un xiquet, un casament, aniversaris… Com a postres casolanes, era una recepta que passava de mares a filles i que acceptava diferents tipus d’adobament per al bescuit. Es podia calar amb almívar o amb un licor de taronja. En temps en què el sucre tenia un preu abusiu, empraven la mel com a edulcorant.

També et pot interessar