Coca de llanda (o de canonge)

Fàcil
45 minuts
4 persones

Amb mousse de xocolate

Coca de llanda (o de canonge)
Coca de llanda (o de canonge)
26 d'octubre 2023 - 20:10

Cuinem un dolç que podria ser patrimoni nacional, la coca de llanda, o coca de canonge, que també se li diu, entre molts altres noms que té. A més, l’acompanyarem amb una mousse de xocolate tan senzilla de fer que vos quedareu de pasta de moniato!

Pren nota!

  • 400 g de farina
  • 150 g de sucre
  • 150 ml d'oli de gira-sol 
  • 400 ml de llet
  • 3 ous  
  • 2 sobres de gasosa
  • 1 llima
  • Sucre i canella per a empolvorar

Per a la mousse:

  • 150 g de xocolate negre
  • 140 g d’aigua freda
  1. Batem bé els ous amb el sucre.
  2. Hi afegim la ratlladura de la llima, l’oli i la llet.
  3. Hi afegim la farina tamisada i les gasoses.
  4. Folrem la llanda amb paper setinat.
  5. Aboquem el batut dins de la llanda.
  6. Ho empolvorem amb canella i sucre.
  7. Ho enfornem a 180 °C durant 30 minuts.
  8. Fonem el xocolate i li afegim l’aigua freda.
  9. Ho batem fins a obtindre la textura desitjada.

Com fem la mousse?

La mousse que fem és una recepta d’Hervé This, el químic francés considerat el pare de la gastronomia molecular, i consisteix en:

  1. Desfem el xocolate al microones sense calfar-lo en excés.
  2. Li aboquem aigua ben freda i ho batem amb una batedora elèctrica a intensitat mitjana. Cal procurar que la velocitat siga sempre la mateixa, així la mousse no quedarà granulada. Si ho batem durant massa estona, la mescla s'endurirà. Nosaltres la deixarem amb una textura consistent, que es puga fer una quenelle o bola per a acompanyar la coca. 

No hem de portar-la a la nevera ni res i es fa de manera immediata. També es pot fer desfent l’aigua i el xocolate picat al foc i batent-lo sobre un bol d’aigua amb gel.

També et pot interessar

stats