Cavalla amb vinagre d'alls, tabulé i maionesa d'alfàbega
Per als gurmets més selectes del peix
Amb el nom d'aquesta recepta ja se'ns fa la boca aigua. La cavalla, o verat en moltes zones del territori, a la graella conserva el sabor més pur i l'aroma de la brasa gràcies a aquesta tècnica.
Si eres un amant d'aquest peix, aquest és el teu plat!
Ingredients
- 1 cavalla grossa (o dues xicotetes)
- Julivert fresc
- 3 alls
- 250 g de sémola de cuscús
- 1 carlota
- 1 tomaca
- 1 cogombre
- Ceba tendra
- 1 cabdell de Tudela
- Pimentó roig
- Pimentó verd
- Ametla torrada
- Pipes de gira-sol
- Alfàbega
- 1 ou
- 1 llima
- Oli de gira-sol
- Vinagre de xerés
- Sal
- Oli OVE
Elaboració
- Triturem l’alfàbega i el julivert amb oli.
- Muntem una maionesa amb l’oli d’alfàbega i la reservem.
- Tallem tota la verdura i la mesclem en un bol.
- Hi incorporem la sémola amb oli, llima i sal i deixem que s'hidrate.
- Marquem les rodanxes de cavalla i les reservem.
- Daurem els alls, hi afegim vinagre i julivert.
- Servim la sémola i per damunt les rodanxes de peix.
- Salsem la cavalla amb el vinagre d’alls i la maionesa d’alfàbega
Informació nutricional
La cavalla és un peix blau amb greixos omega 3 i proteïna d'alt valor biològic i vitamina B12. La cavalla en conserva és també bona i nutritiva.