Cavalla amb vinagre d'alls, tabulé i maionesa d'alfàbega

Intermedi
1 hora
2 persones

Per als gurmets més selectes del peix

Fotos Reeditades.00 01 25 22.Imagen fija129
Cavalla amb vinagre d'alls, tabulé i maionesa d'alfàbega
27 de juliol 2022 - 16:29

Amb el nom d'aquesta recepta ja se'ns fa la boca aigua. La cavalla, o verat en moltes zones del territori, a la graella conserva el sabor més pur i l'aroma de la brasa gràcies a aquesta tècnica.

Si eres un amant d'aquest peix, aquest és el teu plat!

  • 1 cavalla grossa (o dues xicotetes)
  • Julivert fresc
  • 3 alls
  • 250 g de sémola de cuscús
  • 1 carlota
  • 1 tomaca
  • 1 cogombre
  • Ceba tendra
  • 1 cabdell de Tudela
  • Pimentó roig
  • Pimentó verd
  • Ametla torrada
  • Pipes de gira-sol
  • Alfàbega
  • 1 ou
  • 1 llima
  • Oli de gira-sol
  • Vinagre de xerés
  • Sal
  • Oli OVE
  1. Triturem l’alfàbega i el julivert amb oli.
  2. Muntem una maionesa amb l’oli d’alfàbega i la reservem.
  3. Tallem tota la verdura i la mesclem en un bol.
  4. Hi incorporem la sémola amb oli, llima i sal i deixem que s'hidrate.
  5. Marquem les rodanxes de cavalla i les reservem.
  6. Daurem els alls, hi afegim vinagre i julivert.
  7. Servim la sémola i per damunt les rodanxes de peix.
  8. Salsem la cavalla amb el vinagre d’alls i la maionesa d’alfàbega

Informació nutricional

La cavalla és un peix blau amb greixos omega 3 i proteïna d'alt valor biològic i vitamina B12. La cavalla en conserva és també bona i nutritiva.

També et pot interessar

stats