Carn d’era

Fàcil
4 persones

A setembre, qui tinga blat, que sembre!

Carn d’era
Carn d’era

Anem amb una recepta tradicional de la comarca de l’Alt Maestrat: Carn d’era. Un dels plats que els llauradors cuinaven i es menjaven a la mateixa era dels camps de blat, quan arribava l’època de la trilla.

  • 1 kg de carn de corder
  • 3 fulles de llorer
  • 3 tomaques
  • 4 creïlles mitjanes
  • Alls
  • Julivert fresc
  • Aigua
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Trossegem i salpebrem la carn de corder.
  2. La sofregim lentament en una cassola de fang amb unes fulles de llorer.
  3. Quan estiga la carn ben daurada, hi incorporem la tomaca.
  4. Hi afegim la creïlla tallada a trossets.
  5. Hi aboquem aigua fins que cobrisca i ho deixem coure durant 1 hora.
  6. Abans de finalitzar la cocció, hi afegim una picada d’all i julivert.

Què és trillar?

En temps de la trilla del blat (trillar o batre és separar el gra de la palla), els jornalers vivien a l’era. El menjar, per tant, havia de ser contundent, al temps que agradable.

Nutrició: el corder

La part més negativa és que té molt de greix. Proteïnes d'alt valor biològic (bones per a la massa muscular i defenses), molt digerible, àcid fòlic i ferro, vit B12-B6-B2, zinc, triptòfan. És una carn saludable sempre que la quantitat i la freqüència del consum siga moderada.

També et pot interessar

stats