Caldero de Tabarca

Fàcil
4 persones

Un arròs a banda amb peix

Caldero de Tabarca
Caldero de Tabarca
25 d'agost 2022 - 20:00

Aquest caldero propi de Tabarca, és complet i senzill alhora.

Aquest plat és pràcticament un arròs a banda tradicional (un putxero amb peix). L'arròs a banda original no podia ser un arròs sec perquè es cuinava en la barca, així que era caldós o melós.

  • 1,5 kg de peix variat (gallina, mero, déntol, gall)
  • 5 l de caldo de peix
  • 2 nyores
  • 6 alls
  • Safrà
  • 1 tomaca
  • 1 pimentó roig
  • 450 g d'arròs
  • 4 creïlles
  • Allioli
  • Sal
  1. En una cassola posem a calfar el caldo de peix.
  2. Sofregim els alls i els reservem
  3. A continuació sofregim les nyores i les piquem en un morter amb dos dels alls que tenim fregits.
  4. En el mateix oli sofregim la tomaca ratllada i la incorporem al caldo de peix.
  5. Hi incorporem també al caldo la picada, el safrà i els alls que falten.
  6. Alcem el bull i hi afegim el peix i les creïlles tallades a rodanxes.
  7. En un altre perol, sofregim els pimentons tallats a tires, incorporem l'arròs, li aboquem caldo i el deixem coure.
  8. Quan la creïlla i el peix estiguen cuits, els servim en una font i aboquem per amunt allioli diluït amb una mica de caldo.

Menjar-se aquest caldero farà que t'emportes una part de Tabarca a ta casa.

També et pot interessar