Calamarons farcits de paltrota amb crema de pésols

Intermedi
35 minuts
4 persones

Preparem un deliciós plat de mar i muntanya

Calamarets farcits de poltrota amb crema de pésols
Calamarons farcits de paltrota amb crema de pésols / À Punt Mèdia

En cuina és fonamental conéixer bé quins nutrients té cada aliment. L'embotit és ric en potassi, magnesi, fòsfor i zinc. També és ric en proteïnes, ferro i vitamina B12. Per contra, tenen un alt contingut en sal i greixos, a més de no recomanar-se a qui pateix d'àcid úric, ja que contenen purina. Malgrat tot, el greix de la carn de porc és més saludable que el d'altres carns com la vedella o el corder.

La paltrota, com la majoria de l'embotit, es fa amb carn de porc. Però, sabíeu que a la zona de València, Múrcia i Albacete la paltrota és diferent de la resta d'Espanya? Es tracta d'un embotit cuit i curat, conegut com 'morcón'. A la Plana d'Utiel i a la Vall d'Aiora li diuen 'perro', gos o gosset, i en altres llocs bufa o pasta bona, depén del budell que facen servir.

Hauríeu imaginat la paltrota dins dels calamarons? Sens dubte, una combinació de sabors que no vos podeu perdre!

  • 4 calamarons de platja
  • 250 g de ceba
  • 200 g de paltrota
  • 3 alls
  • Julivert
  • 200 g de pésols congelats
  • 25 g de mantega
  • Oli OVE
  • Sal
  • Pebre blanc
  • Pebre roig dolç
  1. Escaldem els pésols i guardem l'aigua.
  2. Triturem els pésols amb la mantega, l'oli, la sal i el pebre blanc.
  3. Sofregim la ceba i l'all i hi afegim la paltrota.
  4. Ofeguem el conjunt, afegim julivert picat i n'omplim els calamarons.
  5. Fem els calamars a la planxa.
  6. Escudellem amb la crema i hi empolvorem pebre roig.

Ara et toca a tu!

Quina bona pinta! A més de ser rica i bona, és també molt sana, i està feta amb producte de proximitat. Vos animeu a preparar-la?

També et pot interessar

stats