Calamarons farcits de paltrota amb crema de pésols
Preparem un deliciós plat de mar i muntanya
En cuina és fonamental conéixer bé quins nutrients té cada aliment. L'embotit és ric en potassi, magnesi, fòsfor i zinc. També és ric en proteïnes, ferro i vitamina B12. Per contra, tenen un alt contingut en sal i greixos, a més de no recomanar-se a qui pateix d'àcid úric, ja que contenen purina. Malgrat tot, el greix de la carn de porc és més saludable que el d'altres carns com la vedella o el corder.
La paltrota, com la majoria de l'embotit, es fa amb carn de porc. Però, sabíeu que a la zona de València, Múrcia i Albacete la paltrota és diferent de la resta d'Espanya? Es tracta d'un embotit cuit i curat, conegut com 'morcón'. A la Plana d'Utiel i a la Vall d'Aiora li diuen 'perro', gos o gosset, i en altres llocs bufa o pasta bona, depén del budell que facen servir.
Hauríeu imaginat la paltrota dins dels calamarons? Sens dubte, una combinació de sabors que no vos podeu perdre!
Ingredients
- 4 calamarons de platja
- 250 g de ceba
- 200 g de paltrota
- 3 alls
- Julivert
- 200 g de pésols congelats
- 25 g de mantega
- Oli OVE
- Sal
- Pebre blanc
- Pebre roig dolç
Elaboració
- Escaldem els pésols i guardem l'aigua.
- Triturem els pésols amb la mantega, l'oli, la sal i el pebre blanc.
- Sofregim la ceba i l'all i hi afegim la paltrota.
- Ofeguem el conjunt, afegim julivert picat i n'omplim els calamarons.
- Fem els calamars a la planxa.
- Escudellem amb la crema i hi empolvorem pebre roig.
Ara et toca a tu!
Quina bona pinta! A més de ser rica i bona, és també molt sana, i està feta amb producte de proximitat. Vos animeu a preparar-la?