Bunyols grecs de carabasseta

Fàcil
45 minuts
4 persones

Com estar a Atenes

Bunyols grecs de carabasseta
Bunyols grecs de carabasseta

Farem kolokithokeftedes amb tzatziki, o el que és el mateix, bunyols de carabasseta amb formatge feta, que estan boníssims, acompanyats amb una salsa tzatziki. Una recepta que ens farà viatjar a Grècia.

Pren nota!

  • 100 g de formatge feta
  • 100 g de formatge de cabra
  • 60 g de pa ratllat
  • 75 g de farina
  • 1 carabasseta 
  • 1 ceba 
  • 1 ou
  • Anet fresc
  • Julivert fresc
  • Herba-sana fresca
  • Pebre blanc
  • Oli OVE
  • Sal

Per al tzatziki:

  • 2 iogurts grecs
  • 1 cogombre
  • 1 all
  • Menta fresca 
  • El suc de mitja llima
  • Oli OVE
  1. Ratllem la carabasseta i la ceba.
  2. Les deixem escórrer durant uns minuts.
  3. Hi afegim els formatges, el pa ratllat, la farina, l’ou, les herbes aromàtiques, sal, pebre blanc i ho barregem tot bé.
  4. Formem bunyols i els fregim en oli abundant.
  5. Per al tzatziki, trossegem el cogombre.
  6. El barregem amb el iogurt, l’all, suc de llima i menta o herba-sana.
  7. Hi afegim un rall d’oli.
  8. Servim els bunyols amb el tzatziki.

Nutrició: formatge feta

Originari de Grècia, el formatge feta tradicional s'elabora a partir de llet d'ovella o una mescla de llet d'ovella i cabra. Més àcid i fort quan està elaborat amb llet d'ovella i més suau quan es combina amb llet de cabra.

Com qualsevol producte làctic, el formatge feta és una font excel·lent de proteïnes. Les proteïnes del feta són altament digeribles i tenen un alt valor biològic. És baix en hidrats de carboni. El formatge feta té menys greix i calories que molts altres tipus de formatges curats. A més, el seu sabor intens i salat no permet consumir-ne en excés. La contraindicació més gran del formatge feta és el seu contingut en sodi.

Este tipus de formatge està inundant últimament les xarxes socials i ja forma part de receptes saludables.

També et pot interessar

stats