Brandada d'abadejo amb cruixent i oli verd

Fàcil

Una recepta típica de l'arc mediterràni

Brandada de bacallar amb cruixent i oli verd
Brandada de bacallar amb cruixent i oli verd

Aquesta recepta és originària de França i és típica de l'arc mediterrani que engloba des de Ligúria a Itàlia passant per la Provença francesa fins a Catalunya i la Comunitat Valenciana. Els ingredients principals d'aquest plat són l'abadejo i l'oli d'oliva.

  • 250 g de ceba tendra
  • 250 g d'abadejo dessalat
  • 250 ml de nata líquida
  • 2 fulles de gelatina
  • 3 alls
  • 50 g de cotnes d'abadejo
  • 1 terrina d’ous de salmó
  • 1 vitet
  • Oli OVE
  • Julivert fresc
  • Cebollí
  1. Rossegem un all, hi afegim la ceba tendra i el vitet i ho ofeguem tot.
  2. Hi agreguem l'abadejo llescat i continuem ofegant-ho.
  3. Hi afegim la nata líquida i deixem coure el conjunt.
  4. Ho retirem del foc i, quan haja baixat la temperatura, hi afegim les fulles de gelatina, hidratades prèviament.
  5. Triturem la mescla, la col·loquem en una font i la deixem refredar.
  6. Per altra part, triturem l'oli amb julivert i cebollí.
  7. Escudellem la brandada amb els cruixents d'abadejo, els ous de salmó i ho arruixem amb l'oli verd.

Consell - Lactis desnatats, semis o sencers

Per a tota la gent que ho desconega, la nata és un producte lacti ric en greix, que s'obté quan se separa de la llet, per això és coneguda també com a crema de llet. La nata ens pot servir per a explicar què són els lactis desnatats, semis o sencers i saber per què i en quins casos és convenient consumir-los.

  • En quins casos és recomanable consumir llet no sencera i en quins no.
  • Additius de les llets no senceres.
  • Falsos mites i veritats sobre les llets no senceres.

També et pot interessar

stats