Bossa de polp (polp farcit)
Tradició marinera
Cuinem amb una d’eixes receptes amb molta tradició i sentiment. Una recepta de poble mariner, de les que preparaven les dones majors. Es tracta de la bossa de polp, un plat de polp farcit que ens ve del poble de Miramar, a la Safor, i és d’allò més interessant.
No t'oblides dels ingredients!
Ingredients
- 2 polps mitjans
- 200 g d’arròs
- 100 g de penques o cards
- 150 g de fesols
- 50 g de pinyons
- 2 creïlles grosses
- 4 alls
- 1 ceba
- Aigua o caldo de peix
- Pebre roig dolç
- Canella en pols
- Julivert fresc
- Safrà
- Llorer
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Netegem i buidem el polp, i el reservem en aigua.
- Coem els fesols, prèviament arremullats, amb la ceba, llorer, dos allets picats i la penca o card.
- Hi afegim safrà i pebre roig, i ho deixem coure.
- Separem les potes de la bossa del polp i afegim unes potes al perol.
- Trossegem la resta de les potes i en reservem les dos bosses.
- En un bol, barregem l’arròs amb les potes de polp picades, els pinyons, canella, julivert i all.
- Ho barregem bé, farcim les bosses de polp per la mitat amb la mescla i les cosim amb furgadents.
- Introduïm en el perol les bosses de polp farcides, les creïlles i ho deixem coure durant 2 hores i mitja, aprox.
- Ho servim partint la bossa per la mitat.
Nutrició: penques de card
Tenen un alt contingut en aigua i aporten molt poques calories. Aquesta verdura destaca pel seu important contingut de betacaroté (provitamina A). Està recomanada per a persones amb problemes de fetge o vesícula biliar. També és una bona font d’àcid fòlic, que impulsa la creació de glòbuls rojos i blancs, així com els anticossos del sistema immunitari. Aquesta qualitat la fa adequada per a embarassades, així com per a xiquets en edat de creixement. A tot això s'uneix el contingut de minerals (potassi, magnesi i ferro), que la converteixen en una verdura molt completa.