Bollit de verdures amb melva

Intermedi
30 minuts
4 persones

Pescador de melva, pescador de malva!

Bollit de verdures amb melva
Bollit de verdures amb melva
10 d'octubre 2022 - 23:59

Comencem amb un bollit de verdures i melva, una de les saladures més populars a moltes de les nostres comarques. La melva pertany a la família de la tonyina o la cavalla. S’alimenta d’altres peixos, com els aladrocs; cefalòpodes (polps, calamars i sípies) i crustacis, com els crancs.

Ho barrejarem amb una bona 'fotracà' de verdures, apunta-les!

  • 500 g de melva en saladura
  • 250 g de bledes
  • 250 g d’espinacs
  • 125 g de bajoqueta
  • 125 g de col
  • 3 creïlles
  • 2 carlotes
  • 4 alls
  • Pebre roig dolç
  • Aigua
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Rehidratem uns trossets de melva en oli.
  2. Trossegem les verdures i les coem durant 20 minuts.
  3. Escorrem les verdures i les deixem secar.
  4. Ofeguem les verdures junt amb els alls.
  5. Hi afegim uns trossets de melva salada i ofeguem bé el conjunt.
  6. Ho servim amb uns trossets de melva en oli, pebre roig i un rall d’oli.

Nutrició: la melva

Com a bon peix blau, la melva és considerada una important font d'Omega-3 i Omega-6, ajudant-nos a controlar els nivells de colesterol. Rica en vitamina B i vitamines liposolubles com l'A i la D (les vitamines liposolubles, ens ajuden a evitar infeccions i són molt beneficionses per al fetge, entre altres).

També et pot interessar

stats