Bollit de verdures amb melva
Pescador de melva, pescador de malva!
Comencem amb un bollit de verdures i melva, una de les saladures més populars a moltes de les nostres comarques. La melva pertany a la família de la tonyina o la cavalla. S’alimenta d’altres peixos, com els aladrocs; cefalòpodes (polps, calamars i sípies) i crustacis, com els crancs.
Ho barrejarem amb una bona 'fotracà' de verdures, apunta-les!
Ingredients
- 500 g de melva en saladura
- 250 g de bledes
- 250 g d’espinacs
- 125 g de bajoqueta
- 125 g de col
- 3 creïlles
- 2 carlotes
- 4 alls
- Pebre roig dolç
- Aigua
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Rehidratem uns trossets de melva en oli.
- Trossegem les verdures i les coem durant 20 minuts.
- Escorrem les verdures i les deixem secar.
- Ofeguem les verdures junt amb els alls.
- Hi afegim uns trossets de melva salada i ofeguem bé el conjunt.
- Ho servim amb uns trossets de melva en oli, pebre roig i un rall d’oli.
Nutrició: la melva
Com a bon peix blau, la melva és considerada una important font d'Omega-3 i Omega-6, ajudant-nos a controlar els nivells de colesterol. Rica en vitamina B i vitamines liposolubles com l'A i la D (les vitamines liposolubles, ens ajuden a evitar infeccions i són molt beneficionses per al fetge, entre altres).