Blinis de llegums amb dos salses
Ideal per a preparar un soparet amb temps

Aquest plat se sol acompanyar amb caviar però hui l'acompanyament serà més humil. Una proposta apta per a celíacs i al·lèrgics al gluten.
Prenem nota.
Ingredients
- 100 g de cigrons cuits
- 40 g de farina d’arròs
- 45 ml de llet
- 10 g d'aigua
- 6 g de rent en pols
- 2 clares d'ou
- Sal
- Oli OVE
Per al farciment:
- 2 cullerades de nata
- 1 pera
- Formatge gorgonzola
- Mantega
- Anous
Elaboració
- En un recipient, posem els cigrons amb les clares d'ou, l'aigua, la farina d'arròs, el rent i la llet.
- Ho triturem fins a aconseguir una massa fina i ho deixem reposar.
- D'altra banda, mesclem el formatge gorgonzola amb la nata i ho reservem.
- En una paella, rossegem la pera amb mantega i oli, i la reservem.
- En una paella antiadherent, amb unes gotes d'oli i mantega, hi aboquem porcions de la massa.
- Daurem els blinis per les dues parts i els reservem damunt de paper absorbent.
- Servim els blinis amb la crema de gorgonzola, la pera i les anous.
Llegums al camp
Les seues propietats fixadores de nitrogen contribueixen a augmentar la fertilitat de la terra. El seu cultiu protegeix el medi ambient, millora la productivitat, contribueix a l'adaptació al canvi climàtic.
Necessiten molt poca aigua, són resistents a sequeres i gelades, i tenen una petjada de carboni més baixa que la majoria d'altres cultius.