Bescuit de te matxa

Fàcil
2 hores
4 persones

El te de moda

bescuit matxa recepta
Bescuit de te matxa
06 de febrer 2023 - 19:59

En aquesta recepta farem servir un te molt especial que està molt de moda: el te matxa. En concret prepararem un bescuit de te matxa farcit de crema de xocolate blanc. A banda d'estar boníssim, és un bescuit molt estètic, perfecte per a fer-li la foto i pujar-la a Instagram.

Anota els ingredients!

  • 190 g de farina
  • 170 g de sucre
  • 12 g de te matxa en pols
  • 60 ml de llet
  • 50 g de mantega
  • 6 ous
  • 1 sobre de rent en pols 

Per a la crema de xocolate blanc:

  • 450 g de xocolate blanc per a fondre 
  • 150 g de sucre 
  • 80 g de fècula de dacsa
  • 1 l de llet 
  • 8 rovells d’ou
  1. Fonem la mantega i la mesclem amb el sucre.
  2. Hi afegim els ous i ho batem bé.
  3. Mesclem el te amb la farina i el rent, i ho incorporem als ous, amb una miqueta de llet.
  4. Ho barregem bé, ho aboquem a un motle i ho enfornem a 180 °C durant 25 minuts, aprox.
  5. Per a la crema, batem els rovells amb el sucre i la fècula de dacsa.
  6. Hi incorporem la llet calenta i ho mesclem bé.
  7. Ho tornem al foc i ho coem sense deixar de remoure.
  8. Ho retirem del foc, hi desfem el xocolate blanc i ho reservem en fred en una mànega pastissera.
  9. Obrim el bescuit i el farcim amb la crema.
  10. El tanquem i el decorem al nostre gust.

El te matxa

El te matxa és un te verd en pols que té el seu origen a la Xina. Ara bé, en l'actualitat s'ha expandit per tot el món i fins i tot ha deixat de ser una simple infusió per a utilitzar-se en una infinitat de receptes: pastissos, còctels…

A diferència de la resta dels tes que es presenten en fulles soltes, el matxa es presenta molt en forma d'una pols molt fina. De fet, per a consumir-lo és necessari diluir-lo en algun líquid (i costa prou, de fet, per això i hi ha una espècie de varetes de bambú especials per a desfer-lo).

També et pot interessar

stats