Bescuit de te matxa
El te de moda
En aquesta recepta farem servir un te molt especial que està molt de moda: el te matxa. En concret prepararem un bescuit de te matxa farcit de crema de xocolate blanc. A banda d'estar boníssim, és un bescuit molt estètic, perfecte per a fer-li la foto i pujar-la a Instagram.
Anota els ingredients!
Ingredients
- 190 g de farina
- 170 g de sucre
- 12 g de te matxa en pols
- 60 ml de llet
- 50 g de mantega
- 6 ous
- 1 sobre de rent en pols
Per a la crema de xocolate blanc:
- 450 g de xocolate blanc per a fondre
- 150 g de sucre
- 80 g de fècula de dacsa
- 1 l de llet
- 8 rovells d’ou
Elaboració
- Fonem la mantega i la mesclem amb el sucre.
- Hi afegim els ous i ho batem bé.
- Mesclem el te amb la farina i el rent, i ho incorporem als ous, amb una miqueta de llet.
- Ho barregem bé, ho aboquem a un motle i ho enfornem a 180 °C durant 25 minuts, aprox.
- Per a la crema, batem els rovells amb el sucre i la fècula de dacsa.
- Hi incorporem la llet calenta i ho mesclem bé.
- Ho tornem al foc i ho coem sense deixar de remoure.
- Ho retirem del foc, hi desfem el xocolate blanc i ho reservem en fred en una mànega pastissera.
- Obrim el bescuit i el farcim amb la crema.
- El tanquem i el decorem al nostre gust.
El te matxa
El te matxa és un te verd en pols que té el seu origen a la Xina. Ara bé, en l'actualitat s'ha expandit per tot el món i fins i tot ha deixat de ser una simple infusió per a utilitzar-se en una infinitat de receptes: pastissos, còctels…
A diferència de la resta dels tes que es presenten en fulles soltes, el matxa es presenta molt en forma d'una pols molt fina. De fet, per a consumir-lo és necessari diluir-lo en algun líquid (i costa prou, de fet, per això i hi ha una espècie de varetes de bambú especials per a desfer-lo).