Directes
Ara en la televisió
CRÍMENES PERFECTOS

Bescuit gelat de café amb xocolate

Intermedi
4 persones

Una combinació perfecta de café i xocolate

Bescuit gelat de café amb xocolate
15 de setembre 2022 - 20:00
  • 280 g de nata
  • 75 g de sucre
  • 40 g d'anous
  • 35 ml d'aigua mineral
  • 3 ous
  • 2 cullerades de café soluble
  • 1 làmina de gelatina
  • Fulles de menta

Per a la cobertura:

  • 100 g de nata
  • 100 g de xocolate a la pedra
  1. Desfem a foc molt baix el sucre amb l'aigua mineral.
  2. Hi diluïm la gelatina, prèviament hidratada, i ho retirem del foc.
  3. Separem les clares dels rovells.
  4. Batem bé els rovells amb les varetes elèctriques fins que queden blanquejats.
  5. Afegim l'almívar als rovells, a poc a poc, sense deixar de batre-ho.
  6. En un altre bol, semimuntem la nata.
  7. Afegim la nata als rovells, a poc a poc, amb una llengua, fins que s'integre tot bé.
  8. Triturem les anous i les mesclem bé amb el café soluble.
  9. Folrem un motle amb paper film.
  10. Omplim el fons del motle amb la mescla d'anous.
  11. Per damunt hi aboquem la mousse i ho posem a congelar durant dues hores.
  12. Desfem el xocolate amb la nata calenta i ho mesclem bé.
  13. Desmotlem el bescuit, en servim una porció i la banyem amb el xocolate.
  14. Ho adornem empolvorant amb café soluble i posant-hi fulles de menta picades.

El café

El café té un sol problema: la cafeïna, un fort estimulant del sistema nerviós desaconsellat per a moltes patologies i que s'ha de consumir en la justa mesura. En canvi, parlem de la font més gran d'antioxidants de la dieta occidental, que redueix el risc de patir diabetis, cirrosi o Alzheimer. Font de minerals i vitamines.

També et pot interessar