Arròs al forn amb ànec

Fàcil
2 hores
4 persones

“Cant d’ànec a la matinada, pluja a la vesprada”

Arròs al forn amb ànec
Arròs al forn amb ànec

Farem un arròs al forn amb ànec, una recepta molt antiga, originària de la Ribera Alta del Xúquer. Havies vist l’arròs al forn amb pota de vedella i emprar ànec en paelles i altres arrossos, però un arròs al forn amb ànec segur que no el tenies tan vist. Ara ho pots aprendre!

  • 400 g d'arròs
  • Mig ànec 
  • 100 g de cansalada entreverada 
  • 200 g de cigrons
  • 2 blanquets
  • 2 tomaques
  • Pinyons
  • Canella
  • Pebre roig
  • Safrà
  1. En una olla ràpida, sofregim l’ànec trossejat.
  2. Hi afegim la cansalada, la tomaca, pimentó roig i safrà.
  3. Hi agreguem els cigrons i ho deixem coure tot uns 40 minuts.
  4. Muntem la cassola amb l'arròs, uns pinyonets i una miqueta de canella.
  5. Hi afegim els ingredients cuits de l’olla.
  6. Hi incorporem els blanquets trossejats.
  7. Aboquem el caldo a la cassola i ho coem a 250 °C durant 35 minuts.

L'ànec i la cuina

  • Jordi comenta que és curiós que el consum d’ànec no estiga més extés, ja que l’ànec és un producte que es consumeix des de l'antiguitat. Trobem les primeres referències escrites en el llibre ‘De re coquinaria’, de Marc Gavi Apici, gastrònom i escriptor romà del segle I d. C.
  • Els faraons egipcis eren autèntics fanàtics de l'ànec i existeixen multitud de pintures i relleus que representen els diversos cerimonials d'engreixament, sacrifici i especejament d'estos, com el fresc de les Oques de Meyum, actualment en el museu del Caire o els baix relleus de la cambra mortuòria de Tu en Saqqarah, hui exposats en el museu del Louvre de Paris.

També et pot interessar

stats