Arròs caldós de la marjal

Fàcil
2 hores
4 persones

“Amagueu els patos!

Arròs caldós de la marjal
Arròs caldós de la marjal
21 de novembre 2022 - 19:59

Una recepta que es fa amb ànec salvatge, però que si no en tenim, com serà la cosa més normal del món, l’haurem de fer amb ànec de granja.

Apuntem els ingredients!

  • 200 g d’arròs
  • 100 g de fesols secs
  • 200 g de carn de porc (garró, maneta, orella i cansalada)
  • 200 g d’ànec salvatge o fotja (o ànec normal)
  • 1,5 l d’aigua
  • 1 napicol
  • 1 tomaca
  • 3 alls
  • Pebre roig
  • Safrà
  • Oli OVE
  • Sal
  1. En un perol, sofregim l’ànec trossejat.
  2. Hi afegim uns allets, pebre roig i la tomaca ratllada.
  3. Hi incorporem el napicol, els fesols, aigua, safrà i la carn de porc.
  4. Ho salem i ho deixem coure 1 hora i 30 minuts.
  5. Hi afegim l’arròs i ho deixem coure 15 minuts més, aprox.
  6. Ho deixem reposar abans de servir-ho.

Cuina de marjal

La cuina de marjal està fortament arrelada a la fauna que es cria als voltants dels aiguamolls (del llac de l’albufera, en este cas): anguiles, llisses, tenques, ànecs de tota classe, polletes d’aigua, granotes i, per descomptat, l’arròs.

L'ànec sarcet

D’entre tots els ànecs, el sarcet és un dels ànecs més preats a l’hora de fer un arròs caldos, però la poca carn que té i la dificultat per a caçar-lo el converteixen en tota una aspiració. El més fàcil és cuinar arròs amb el coll-verd, espècie que s’ha quedat a viure al llac tot l’any, si bé només es pot caçar durant la temporada de cacera i la setmana de càbiles.

També et pot interessar