Allipebre d’anguila

Fàcil
2 hores
4 persones

Amb sabor de l'Albufera

Allipebre d’anguila
Allipebre d’anguila
06 de gener 2023 - 19:59

De segur que vos resulta familiar la recepta de hui, és profundament valenciana i té origen en els pescadors de l'Albufera. Es tracta de l'allipebre d'anguila, però seguint la reinterpretació del cuiner Miquel Gilabert.

Pren nota dels ingredients!

  • 2 anguiles
  • 1 cabeça d'alls
  • 500 g de nyàmera (“tupinambo”)  
  • 100 g de cacau del collaret
  • 500 g de morralla de peix
  • Safrà en brins
  • Brots d’all
  • Pebre roig dolç
  • Vitet roig picant
  • Nyora
  • Oli OVE
  • Aigua
  • Sal
  1. Fem un caldo de peix amb la morralla.
  2. En una paella, sofregim uns alls picats junt amb uns cacaus.
  3. Hi afegim unes rodanxetes de vitet, nyora trossejada, pebre roig, uns brins de safrà i ho sofregim una miqueta.
  4. En un morter, fem una pìcada amb tot este sofregit i la reservem.
  5. Pelem les nyàmeres, les trossegem i les posem a remulla en aigua.
  6. Les escorrem i, en una cassola, les sofregim i les posem a coure, durant 20 minuts aprox., amb la picada i unes cullerades de caldo de peix.
  7. Marquem, en una planxa, l’anguila trossejada.
  8. Servim el guisadet de nyàmeres, posem l’anguila torrada per damunt i hi afegim uns brots d’alls.

L'origen de l'allipebre

L'allipebre és una d'eixes receptes profundament lligades als productes que ofereix la nostra terra. El seu origen es situa en l'Albufera, on abunda l'anguila, l'ingredient principal del plat. Antigament, aquest peix també arribava a les séquies de regadiu de les hortes del voltant i va facilitar la seua incorporació a la cuina valenciana.

També et pot interessar

stats