Tres receptes senzilles per a no complicar-te el cap de setmana i quedar bé amb els convidats

Per a un cap de setmana culinari pràctic i saborós: sépia amb ceba, suquet de rap amb allioli de safrà i taronja i trio de coques

A La cuina de Morera cuinen un trio de coques
A 'La cuina de Morera' cuinen un trio de coques / À Punt Mèdia

Per a un cap de setmana culinari, pràctic i saborós rescatem del programa La cuina de Morera tres receptes molt senzilles. Es tracta de tres plats que no et lleven temps d'estar gaudint de la mar, el riu o la muntanya. Tres propostes per al dinar de divendres, dissabte i diumenge.

Sépia amb ceba per a divendres; suquet de rap amb allioli de safrà i taronja per a dissabte i, en arribar diumenge, si no tenim ganes de cuinar un arròs o una paella valenciana, ací va una idea molt nostra, molt casolana i per damunt de tot, saborosa: el trio de coques.

Comencem per la sépia amb ceba

Sépia amb ceba ja emplatada
Sépia amb ceba ja emplatada / À Punt Mèdia

És una recepta molt típica a la Safor. Una elaboració tradicional molt fàcil de fer i, a més a més, molt saludable. Si a casa tens sépies mitjanes, tomaques, cebes, pinyons, llorer, pebre roig, oli d'oliva, nyora, all, llima i ametles... ja tens sépia amb ceba.

Mira ací la manera de cuinar-la.

Suquet de rap amb allioli de safrà i taronja

Suquet de rap amb allioli de safrà i taronja
Suquet de rap amb allioli de safrà i taronja / À Punt Mèdia

Pot ser un plat ideal per a qualsevol celebració. I agrada tant a majors com a menuts. Cal tindre rap, calamar, farina i creïlles. I un poc de caldo de peix. Si et decideixes a cuinar aquest plat, potser t'inicies a utilitzar un producte molt nostre: la tomaca seca, que encara que sempre ha existit, molta gent la desconeix. Un ingredient que usarem per a la picada.

Un plat amb moltes qualitats, com que el rap és un peix amb molt poques calories, molt baix en greix i ric en proteïnes d'alt valor biològic. A més, destaca pel contingut en potassi i en fòsfor i té una quantitat important de magnesi.

Mira ací la manera de cuinar-lo.

Trio de coques per al dinar (o el sopar)

Trio de coques
Trio de coques / À Punt Mèdia

No hi ha res més tradicional en la cultura de la Comunitat Valenciana que sopar a la fresca amb una coca a la porta de casa, una vesprada d'estiu quan el sol cau, on corre l'aire i els últims rumors del poble. Una bona proposta per a després d'un matí a la platja, a la piscina o de qualsevol oci.

El programa La cuina de Morera et proposa tres sabors per a la coca més valenciana: la de ceba, la més clàssica de totes; una altra opció, la de sardines, i acabem amb la coca de sobrassada.

Mira ací la manera de cuinar-les

També et pot interessar

stats