Trio de coques

Intermedi
4 persones

Una recepta que no pot faltar mai en la cuina valenciana

Trio de Coques
Trio de coques
10 d'agost 2022 - 20:00

No hi ha res més tradicional en la cultura de la Comunitat Valenciana que sopar a la "fresca" amb una coca a la porta de casa, una vesprada d'estiu quan el sol cau, on corre l'aire i els últims rumors del poble.

Hui farem en el programa de La cuina de Morera, tres coques, una de ceba, una altra de sardines i una de sobrassada. Si bé, en el nostre web, portem la recepta clàssica de la coca amb ceba que no decebrà ningú i que t'ajudarà a preservar aquestes tradicions tan nostres. Pren nota i sorprén la teua àvia!

  • 8 cebes
  • 4 ous
  • 80 g de pinyons
  • Julivert
  • Oli d'OVE
  • 100 g de rent
  • Farina
  • Aigua
  • Sal
  1. Ofeguem les cebes fins que estiguen rossejades, les escorrem bé i en reservem l’oli.
  2. Mesclem l’oli de les cebes amb el rent diluït en aigua i sal.
  3. Afegim a poc a poc la farina i anem pastant fins que no n’accepte més.
  4. Treballem bé la pasta i l’estenem.
  5. Col·loquem la pasta en una llanda de forn i damunt escampem la ceba, els ous batuts i els pinyons.
  6. L’empolvorem amb julivert i enfornem fins que es rossege.

Remeis casolans

La ceba té grans beneficis no sols quan la mengem, sinó també per a malalties. Diuen que és bona per a tractar la tos nocturna, llevar la caspa o inclús per a millorar la circulació.

També et pot interessar