Trio de coques

Intermedi
4 persones

Una recepta que no pot faltar mai en la cuina valenciana

Trio de Coques
Trio de coques

No hi ha res més tradicional en la cultura de la Comunitat Valenciana que sopar a la "fresca" amb una coca a la porta de casa, una vesprada d'estiu quan el sol cau, on corre l'aire i els últims rumors del poble.

Hui farem en el programa de La cuina de Morera, tres coques, una de ceba, una altra de sardines i una de sobrassada. Si bé, en el nostre web, portem la recepta clàssica de la coca amb ceba que no decebrà ningú i que t'ajudarà a preservar aquestes tradicions tan nostres. Pren nota i sorprén la teua àvia!

  • 8 cebes
  • 4 ous
  • 80 g de pinyons
  • Julivert
  • Oli d'OVE
  • 100 g de rent
  • Farina
  • Aigua
  • Sal
  1. Ofeguem les cebes fins que estiguen rossejades, les escorrem bé i en reservem l’oli.
  2. Mesclem l’oli de les cebes amb el rent diluït en aigua i sal.
  3. Afegim a poc a poc la farina i anem pastant fins que no n’accepte més.
  4. Treballem bé la pasta i l’estenem.
  5. Col·loquem la pasta en una llanda de forn i damunt escampem la ceba, els ous batuts i els pinyons.
  6. L’empolvorem amb julivert i enfornem fins que es rossege.

Remeis casolans

La ceba té grans beneficis no sols quan la mengem, sinó també per a malalties. Diuen que és bona per a tractar la tos nocturna, llevar la caspa o inclús per a millorar la circulació.

També et pot interessar

stats