Sépia amb ceba

Intermedi
30 minuts
4 persones

Un plat que té origen a la comarca de la Safor

Sépia amb ceba
Sépia amb ceba
24 d'agost 2022 - 20:00

En aquesta recepta cuinarem un plat que té origen a la comarca de la Safor. Una elaboració tradicional molt fàcil de fer i que és molt saludable.

  • 4 sépies mitjanes
  • 1 tomaca madura
  • 8 cebes mitjanes
  • 50 g de pinyons
  • 2 fulles de llorer
  • Pebre roig
  • Oli d’oliva
  • Sal

Per a la picada:

  • Nyora
  • All
  • Julivert fresc
  • Llima
  • Ametles
  1. Rossegem a foc lent la sépia neta i trossejada.
  2. Hi afegim la tomaca i els pinyons, i ho ofeguem tot sense deixar de remoure.
  3. Hi incorporem el pebre roig, la ceba i el llorer, i ho rectifiquem de sal.
  4. Deixem coure a foc molt lent amb la cassola tapada i ho removem sovint.
  5. Al final de la cocció, hi afegim la picada de nyora.
  6. Quan la sépia estiga tendra, apaguem el foc i deixem que repose abans de servir.

Esperem que gaudiu d’aquest plat tan saborós!

També et pot interessar