Sépia amb ceba
Un plat que té origen a la comarca de la Safor
    En aquesta recepta cuinarem un plat que té origen a la comarca de la Safor. Una elaboració tradicional molt fàcil de fer i que és molt saludable.
Ingredients
- 4 sépies mitjanes
 - 1 tomaca madura
 - 8 cebes mitjanes
 - 50 g de pinyons
 - 2 fulles de llorer
 - Pebre roig
 - Oli d’oliva
 - Sal
 
Per a la picada:
- Nyora
 - All
 - Julivert fresc
 - Llima
 - Ametles
 
Elaboració
- Rossegem a foc lent la sépia neta i trossejada.
 - Hi afegim la tomaca i els pinyons, i ho ofeguem tot sense deixar de remoure.
 - Hi incorporem el pebre roig, la ceba i el llorer, i ho rectifiquem de sal.
 - Deixem coure a foc molt lent amb la cassola tapada i ho removem sovint.
 - Al final de la cocció, hi afegim la picada de nyora.
 - Quan la sépia estiga tendra, apaguem el foc i deixem que repose abans de servir.
 
Esperem que gaudiu d’aquest plat tan saborós!