Suquet de rap amb allioli de safrà i taronja

Intermedi
1 hora
4 persones

Un plat ideal per a qualsevol celebració

Suquet de rap amb allioli de safrà i taronja
Suquet de rap amb allioli de safrà i taronja
23 d'agost 2022 - 20:01

En aquesta recepta tractarem un plat perfecte per a qualsevol celebració i que els agrada tant a majors com a menuts. A més, farem servir un producte molt nostre: la tomaca seca, desconeguda per a molta gent, però que ha existit sempre. 

  • 1 kg de rap
  • 1 calamar de platja
  • Farina
  • 400 g de creïlles blanques
  • 1 l de caldo de peix

Per a la picada:

  • Cacau fregit sense pell
  • 25 g de tomaca seca
  • Alfàbega
  • Pebre roig
  • 2 alls
  • Julivert
  • Oli OVE
  • Sal

Per a l’allioli:

  • 1 ou
  • Oli de gira-sol
  • 1 taronja
  • Safrà en pols
  1. Piquem l’alfàbega, el cacau, la tomaca seca i els alls pelats amb un raig d’oli i ho reservem.
  2. Muntem un allioli amb una mica de suc de taronja i safrà i el reservem.
  3. Enfarinem i fregim, per separat, el rap i el calamar tallats en rodanxes.
  4. En una cassola posem unes cullerades de la picada, ho cobrim amb caldo de peix i hi agreguem les creïlles.
  5. Quan estiguen ja quasi cuinades les creïlles, hi afegim el rap.
  6. Ho cuinem uns minuts i ho retirem del foc.
  7. Escudellem el rap amb els calamars per damunt i decorem el plat amb l’allioli de safrà.

El rap és un peix amb molt poques calories, molt baix en greix i ric en proteïnes d’alt valor biològic. A més, destaca pel seu contingut en potassi i en fòsfor i té una quantitat important de magnesi.

També et pot interessar