Pasta per a fugir de la bolonyesa

Quatre senzilles receptes que t'ajudaran a evitar acompanyar sempre la pasta amb la mateixa salsa

1710435280
La pasta, un ingredient versàtil i adaptable a tots els gustos / Shutterstock
23 de novembre 2022 - 18:38

Si hi ha un ingredient versàtil i adaptable a tots els gustos és, sens dubte, la pasta. Ja siga canviant la seua forma (macarrons, espaguetis, espirals, canelons, lasanya...) o la salsa que l'acompanya (bolonyesa, carbonara, napolitana...), és fàcil de satisfer tots els comensals si aposteu per una de les receptes que la gastronomia italiana ha regalat al món.

Ara bé, no vos passa que quan decidiu cuinar pasta acabeu fent sempre la mateixa? La tomaca i la ceba solen estar sempre presents, per a després completar-les amb carn, tonyina o verdures, segons els gustos de cadascú. Però a la fi, sempre resulten ser versions, més o menys elaborades, de la clàssica bolonyesa. És per això que en La cuina de Morera vos volem proposar quatre receptes per a fugir un poc d'aquesta monotonia de salses. Són diferents, saludables, senzilles i perfectes per a fer en família.

Raviolis casolans farcits de formatge i herbes

Els raviolis són una recepta d'èxit assegurat i, a més, si els fem nosaltres a casa, admeten tota classe de farcits. Una ocasió perfecta per a experimentar en la cuina i provar diferents combinacions. En aquest cas, vos suggerim farcir-los de formatge per tal d'aconseguir un resultat ben cremós, però també saborós, gràcies a l'aroma del julivert, el cebollí, la sàlvia i l'orenga. I si ho completem amb una salsa de carabasseta, ja tenim un plat molt apetitós sense haver utilitzat ni tomaca ni carn. Sí, és possible!

Pasta fresca casolana

Hem parlat de les salses, però si decidim fer la pasta fresca a casa, encara s'amplien més les possibilitats. A més, és una ocasió perfecta per a cuinar en família, ja que els més menuts de casa poden ajudar en les elaboracions. I no sols això, la pasta fresca té menys calories que la seca i ajuda a millorar el rendiment intel·lectual i energètic. Es pot fer simplement amb farina i aigua, però la pasta fresca a l'ou té més color i més valor nutricional. En aquest plat, la cuinem amb olives, anxoves i alfàbega, entre altres.

Tallarins de carabasseta amb pesto roig

És tan versàtil la pasta que fins i tot es pot fer sense pasta. Com pot ser això? Doncs, gràcies a la carabasseta. Si la tallem a tires fines s'assemblen als espaguetis o als tallarins, depenent de la grossor, però aquests són molt més saludables i més fàcils de digerir. En aquesta recepta, els acompanyarem amb pesto roig, crema d'alvocat i un còctel de vegetals. Una proposta fresca, lleugera i, a més, vegana. També podem aplicar tant el pesto com la crema d'advocat i el còctel de vegetals a qualsevol altra elaboració, siga pasta "de veritat" o no.

Caneló fred de carabasseta i crema de gorgonzola

La carabasseta dona per a molt i ací tenim una mostra. Si ara la tallem en làmines, també la podrem aprofitar per a fer canelons. Però això no és tot, perquè estaran farcits de crema de gorgonzola i acompanyats d'ou de salmó, avellanes i brots. Una espectacular combinació en la qual tampoc hem necessitat tomaca ni beixamel. A més, si no voleu renunciar als canelons de pasta de tota la vida, també podeu preparar aquesta crema per a farcir-los o, fins i tot, transformar-la en salsa per a macarrons, espaguetis o raviolis. D'altra cosa pot ser no, però de varietat la pasta va sobrada!

També et pot interessar

stats