Cinc receptes per a celebrar la temporada de la carxofa de Benicarló

Carxofa amb manetes de porc, i també amb vieires, botifarra, favetes o navalles de mar són algunes propostes per a cuinar a casa i celebrar la temporada de la carxofa, fins a març

Vieires amb carxofes i cansalada
Vieires amb carxofes i cansalada / À Punt Mèdia

Comença la temporada de la carxofa, una verdura que és una important font de fibra i de proteïnes, així com d’una llarga llista de vitamines, entre aquestes l’àcid fòlic, el fòsfor i la vitamina C. Gràcies a les creatives receptes de La cuina de Morera homenatgem la festa gran de Benicarló (Baix Maestrat) que el 2023 ha celebrat la XXX Festa de la Carxofa de Benicarló.

La carxofa és dolça i combina amb quasi tot. Aquests plats et demostren com l’unió "mar i muntanya" és tot un èxit. I per als amants d’aquesta verdura cal anotar que la festa gastronòmica dedicada a la carxofa, a la ciutat del Baix Maestrat, s’estén fins al cinc de març.  

Arribat aquest punt cal preguntar-se com podem cuinar-la, més enllà de bullir-la o passar-la per la planxa que tots coneixem. Ací van les propostes de l’equip de La cuina de Morera.

T’agraden les vieires?, combina-les amb carxofa

Navalles de mar amb carxofes, favetes i crema de botifarra… 

I si pensaves que ho havies vist tot, també amb manetes de porc 

Prepara la cassoleta... que hi van el rap i les carxofes

I per als amants del foie...

Des de l'última setmana de gener i fins al 5 de març, Benicarló acull tota mena de celebracions, des d'exposicions dedicades a la Festa de la Carxofa, fins a menús temàtics als restaurants de la ciutat.

També et pot interessar

stats