Cassoleta de rap amb carxofes

Fàcil
40 minuts
4 persones

Amb el millor del nord de Castelló

Cassoleta de rap amb carxofes
Cassoleta de rap amb carxofes
20 de gener 2023 - 19:59

La recepta de hui ens la porta el xef Juanjo Roda, tot un ambaixador de la cuina de Vinaròs. Es tracta d'una cassola de rap amb carxofetes de Benicarló, llagostins de Vinaròs i avellanes de Benassal.

Pren nota!

  • 4 cues de rap xicotetes
  • 8 llagostins de Vinaròs
  • 3-4 carxofes de Benicarló
  • 3 nyores de Guardamar
  • 3 llesques de pa
  • 2 tomaques de pera
  • 6 alls
  • 1 copa vi blanc
  • 1 l de caldo de peix
  • 1 llima
  • 50 g d’avellana de Benassal
  • Pebre roig dolç
  • Pebre negre
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Posem les nyores a remulla amb aigua tèbia i en retirem la polpa.
  2. Enfornem les tomaques, els alls, les avellanes i el pa a 180 graus durant 12 minuts.
  3. Netegem i salpebrem les cues de rap.
  4. Per a fer la picada, pelem les tomaques i els alls, i ho triturem junt amb les avellanes, el pa i la polpa de nyora.
  5. En una cassola, daurem els llagostins, prèviament salats, i els reservem.
  6. Pelem i trossegem les carxofes, les arruixem amb suc de llima i les sofregim en la mateixa cassola.
  7. Hi agreguem una miqueta de pebre roig i la picada i, després, el vi blanc.
  8. Ho deixem evaporar i hi incorporem el caldo de peix.
  9. Quan arranque el bull, hi agreguem les cues de rap, salpebrades prèviament.
  10. Ho deixem coure, a foc baix, durant 10 minuts, aprox.
  11. Ho rectifiquem de sal i hi incorporem els llagostins.

La cuina de Vinaròs

La tradició marinera de la zona i la riquesa de verdures i hortalisses autòctones marquen la cuina del municipi castellonenc, amb una clara influència mediterrània. Arrossos, peixos i mariscos en són els grans protagonistes.

Però, sens dubte, el llagostí de Vinaròs, reconegut pel seu sabor, textura i qualitat, és l’estrella de les cuines del municipi. El clima suau i la baixa salinitat de les aigües del litoral vinarossenc, enriquides pels sediments del riu Ebre, són la clau.

També et pot interessar