Vieires amb carxofes i cansalada

Fàcil
35 minuts
4 persones

Una original combinació

Vieires amb carxofes i cansalada
Vieires amb carxofes i cansalada
15 de desembre 2022 - 19:59

Hui prepararem altra d'eixes receptes que combinen el millor del mar i el millor de la muntanya, és a dir, un “Morera i muntanya”. Les vieires, les carxofes i la cansalada són les protagonistes.

Anota tots els ingredients!

  • 150 g de cansalada ibèrica
  • 12 vieires extra 
  • 5 carxofes
  • Suc de llima
  • Oli OVE
  • Sal

Per a la crema de ceba i pernil: 

  • 250 ml de caldo pollastre o de vedella 
  • 100 g de pernil ibèric
  • 1-2 cebes
  • 3 alls 
  • Timó fresc
  • Pebre negre o blanc 
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Per a la crema de ceba i pernil, sofregim la ceba i l’all, amb el pernil trossejat i el timó.
  2. Hi incorporem el caldo i ho deixem coure 15 minuts, aprox.
  3. Ho triturem, ho colem i ho reservem.
  4. Per al cruixent de carxofa, fregim dos carxofes laminades i les reservem.
  5. Passem per una paella la resta de carxofes trossejades amb oli, sal i suc de llima.
  6. Enrotllem les vieires amb la cansalada i les passem per una paella.
  7. Servim les vieires, el cruixent de carxofa i la crema de ceba i pernil.

Nutrició: vieira

És un marisc amb un alt contingut d'àcids grassos omega-3 i font de vitamines com la tiamina, la riboflavina, la niacina o la vitamina B12. Les vieires també són riques en minerals com el calci, el ferro, el magnesi i el potassi. En conseqüència, són un aliment perfecte per a combatre l'anèmia, l'osteoporosi o el restrenyiment. 

Des del punt de vista calòric, les petxines de pelegrí tenen un baix contingut de greixos saturats i poques calories (60).

Altres minerals que s’hi troben presents són el seleni, el iode, el fòsfor, el coure i el zinc. Tots ells ajuden en processos necessaris per al cos, com poden ser el desenvolupament dels ossos, el manteniment de l'equilibri hídric del cos i altres processos biològics com la digestió o el funcionament muscular.

També et pot interessar

stats