Coneix el secret de la salmorra de Jordi per a conservar el formatge artesà de pastor
El ramader i masover Jordi Benagés ha explicat a l'equip 'De mar i bancal' com utilitza la sal ecològica sense productes químics
A la formatgeria de Jordi hui hi ha faena, toca fer salmorra. En acabar la producció dels seus formatges, Jordi ha mostrat a les càmeres De mar i bancal com prepara la salmorra, així com tots els utensilis que necessita, des dels poals amb diferents mides fins a la bàscula on pesa la sal. La salmorra és un compost d'aigua fresca i sal. Fins ací tot sembla conegut, però no és així.
Amb el guiatge del ramader de Xert, al Baix Maestrat, hem sabut que la sal pot ser ecològica i no ecològica. “Nosaltres utilitzem sal ecològica, és l’únic conservant que utilitzem al formatge”. La sal ecològica, a diferència de la que arriba a les cases, no porta químics que impedeixen que s'endurisca. Per això la sal de Jordi s'apega entre si i genera boles de sal, i per a ell no és cap problema perquè l’aigua on anirà la dissoldrà.
Jordi fa salmorra per a deu dies i en passar aquest temps la renova. Amb aquest procés, fa que els formatges duren mesos. “Els formatges estan en salmorra dotze hores i després van a la cambra".
Pots veure el programa sencer ací
Més llegit
-
Detingut un cirurgià a Alacant en morir el pare de 94 anys després de tallar-li diversos dits del peu en una operació casolana
-
Quan plourà al teu poble? Consulta la previsió de l'oratge municipi a municipi
-
Guardamar del Segura alça la prohibició de banyar-se per la detecció de dragonets blaus a la mar
-
Detenen un home a França pel crim d'una turista en una caravana a Alcossebre en el 2024
-
La mort d'un jove de 34 anys en una vivenda d'Elx destapa una activitat il·legal de cures de persones dependents
-
Detingut un home per l'incendi d'un pis a València que deixa huit persones ateses per inhalació de fum