Rialles que guareixen en 'A la Ventura' amb Pallasospital

Marta Ventura ha entrevistat el fundador de l’associació, guardonada amb el Premi d’Honor de les Arts Escèniques 2021

A la Ventura / Pallasospital té un paper molt important en la recuperació emocional dels xiquets, però també de les famílies que veuen l'alegria dels menuts
09 de novembre 2021 - 15:18

El programa A la Ventura ha rebut aquest dimarts una visita molt especial. Sergio Claramunt, fundador de Pallasospital, ha visitat el plató del programa i ha celebrat amb Marta Ventura el Premi d'Honor de les Arts Escèniques 2021 que acaba de rebre la fundació.

La Conselleria de Cultura, que atorga els Premis de les Arts Escèniques Valencianes, ha volgut reconéixer la labor d’aquesta fundació. La van crear fa quasi vint-i-cinc anys un grup d’intèrprets de circ que, coordinats amb equips mèdics i psicològics, donen suport al personal i els pacients dels hospitals.

“L’art cura, sinó no és art” Sergio Claramunt - Fundador de Pallasospital

No omplin teatres ni fan gires, però omplin de vida les habitacions dels hospitals. Claramunt ha volgut agrair el premi al gremi d’artistes i als companys de professió. Sempre en coordinació amb l’equip sanitari, ha destacat el paper de la fundació en la cura emocional de les malalties i en l’acompanyament de les persones. Assegura que es tracta d’un treball d’escolta i empatia amb els menors i que el focus es posa en els xiquets i xiquetes.

"Som la vàlvula d’escapament que contribueix al benestar psicològic i emocional”. Sergio Claramunt

 

Segons explica Claramunt, la metamorfosi en els xiquets es fa evident a través dels ulls. “De vegades el xiquet o xiqueta està enfadat i només pot traure la ràbia i l’hostilitat amb nosaltres”. Les emocions positives es tradueixen directament en un augment de les defenses i això comporta una cura més ràpida.

S'ha ressaltat el paper d'esta associació en la pandèmia, però també la seua tasca als hospitals valencians des de fa 25 anys
S'ha ressaltat el paper d'esta associació en la pandèmia, però també la seua tasca als hospitals valencians des de fa 25 anys / A la Ventura

Amb més de 29 anys de treball a peu de llit, el "Dr. Max Recetax" afirma que ni la pandèmia els ha frenat en la seua labor encomiable i assegura que el somriure d’un xiquet té el mateix valor que “l’ovació d’ahir al Teatre Principal de València”. 

També et pot interessar

stats