Elvis García: "És més apropiat limitar l'edat dels grups a vacunar que suspendre la vacunació''

El professor d'Epidemiologia i Salut Pública de la Universitat d'Harvard ha destacat al programa 'A la Ventura' d'À Punt que ara mateix cal vacunar com més persones millor i amb totes les vacunes'

Entrevista al epidemiòleg Elvis García

El professor d'Epidemiologia i Salut Pública de la Universitat d'Harvard, Elvis García, ha expressat aquest divendres el seu convenciment en el procés de vacunació i en la seguretat de les vacunes. Entrevistat en el programa A la Ventura de la televisió d’À Punt Mèdia ha mostrat el seu suport a les vacunes aprovades per les autoritats sanitàries europees i ha dit que davant el dubte d’una vacuna, és més apropiat “limitar l'edat dels subgrups a vacunar que suspendre la vacunació''.

Preguntat per ‘’l’excés de prudència'' de Johnson & Johnson de paralitzar l’exportació de les vacunes a Europa i per la seua opinió sobre si és bo esperar les conclusions que la pròxima setmana emetrà l’Agencia Europea del Medicament, García ha recordat que l’Agència Europea del Medicament "no ha dit que deixem de vacunar. Ara mateix cal vacunar a totes les persones, amb totes les vacunes que tinguem".

Grups de risc reben la vacuna
Grups de risc reben la vacuna / À Punt

Benefici-risc

A la pregunta de si considera que hi haurà una recomanació de límit d'edat, com ha passat amb AstraZeneca, l’especialista ha dit que creu que seria el més apropiat. ‘’No podem permetre'ns el luxe de quedar-nos sense una vacuna. Estem en una situació de pandèmia i necessitem totes les vacunes possibles. I si per alguna raó es considera que el risc és una cosa que no volem assumir, enfoquem-ho als subgrups de població… Per a una persona de 60 anys el benefici-risc està clarament a favor de la vacuna’’.

De fet, aquest divendres més de huitanta societats científiques estan demanant al govern central que no paren de vacunar.

"Sembla que sí que pot haver-hi causalitat entre aquests casos de trombes rars en persones vacunades, però la recerca segueix el seu curs. Les ràtios de trombes són baixíssimes i generar pors i impedir que la gent es vacune és un error garrafal." El cientific també ha criticat la falta d’un missatge únic pel que fa a la política de vacunacions.

"Jo si que rebria la segona dosi d’AstraZeneca"

La presentadora d'A la Ventura li ha demanat contundència en la resposta. I a la pregunta de si a ell li hagueren posat la primera dosi d’AstraZeneca quina li agradaria rebre com a segona dosi, ha contestat que Astrazeneca ‘’perquè l'única prova que tinc de tindre una efectivitat determinada és seguir el protocol d'aquesta vacuna. I posar-me una altra vacuna seria jugar a la loteria’’.

També et pot interessar

stats