Més de 80 societats científiques espanyoles reclamen que no s'ature la vacunació si no és per criteris "purament científics"

Les associacions demanen al govern espanyol i a les autonomies que es posen d’acord en les mesures per controlar la pandèmia

Vacunació al Pavelló One wall de Massamagrell
Vacunació al Pavelló One wall de Massamagrell / Twitter: @GVAclinic

Un total de 82 societats científiques d’Espanya han elaborat un manifest comú en què reclamen tant a les comunitats autònomes com al govern espanyol que no aturen la vacunació “sense atendre a criteris purament científics” i que animen la ciutadania a acudir a la cita per a vacunar-se. 

Així s’ha acordat entre les associacions científiques que han participat en els darrers dies en el segon Congrés Nacional Multidisciplinar Covid-19, en què els professionals sanitaris i investigadors han pogut intercanviar experiències i coneixements al voltant d’aquesta malaltia que encara genera molts interrogants. 

Les societats científiques també demanen a les diferents institucions que coordinen les actuacions a l’hora d'actuar contra la pandèmia i en els missatges que llancen a la ciutadania. “La societat demana transparència (...) Però correspon als experts i no als polítics traduir els descobriments en recomanacions sanitàries”, reclamen. 

D’altra banda, exigeixen que s’aposte per la investigació, amb un pressupost adequat. “A la ciència se li dona suport amb recursos, no amb retòrica”, afegeixen. D’aquesta manera, insisteixen que la salut pública ha d'estar en el centre de les polítiques i que s'ha de dotar de més recursos, sobretot humans, tant l’atenció primària com l'hospitalària. 

“Feu tots els possibles per a brindar una atenció integral als pacients que han tingut la Covid-19 (...) actueu per a pal·liar les seqüeles, físiques o psíquiques, que puguen derivar-se de la malaltia”, sol·liciten les societats científiques, que ja han obert un Change.org perquè la ciutadania puga signar el seu manifest. 

Document
Manifest de 82 societats científiques espanyoles
Consulta'l

També et pot interessar

stats