La segona vida de l'aigua reciclada

A hores d'ara s'inicien les obres a la depuradora de Bétera per a ampliar-ne la capacitat un 145%. 

La consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, a la depuradora de Bétera
La consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, a la depuradora de Bétera / GVA.

La gestió de l'aigua per part de l'administració està de plena actualitat. El transvasament del Tajo-Segura ha passat una altra vegada a primera plana i des de fa unes setmanes es parla de la dessalinització com una de les vies principals per a combatre la sequera. Tot i això, la depuració d'aigües residuals és una font indispensable per a incrementar els recursos hídrics.

A l'estació depuradora de Bétera s'estan duent a terme obres d'ampliació que permetran que que la capacitat d'aigua tractada s'incremente un 145%. Quan s'acabe el projecte en marxa, el cabal assumible serà de 5.875 m³/dia, quantitat que permetrà donar servei a unes 29.800 persones. El 2001 la depuradora es va construir amb capacitat per a tractar 2.400 m³/dia, però l'augment de la població, a hores d'ara més de 23.000 habitants entre el nucli urbà i les urbanitzacions de la zona, ha fet que a la pràctica en reba vora 4.500 m³/dia.

Per al tractament de les aigües residuals, s'utilitzarà la tecnologia de fangs actius per mitjà d'aeració prolongada. És a dir, amb l'activació dels microorganismes que es troben al fang mitjançant l'incorporació d'aire, per tal que degraden les substàncies nocives.

L'ampliació, pressupostada en 7,5 milions d'euros i finançada en part amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) inclou la construcció d'instal·lacions noves, com ara un edifici nou de pretractament, un tanc d'homogeneïtzació i un espessidor de fangs, entre d'altres, a més de l'adequació de l'entorn en vials i jardineria.

També et pot interessar

stats