Treva per a Setmana Santa

Després d'un inici d'abril gèlid, el mes continuarà amb un ambient més primaveral

Imatge atípica de la Vall d'Aiora sota una capa de neu, aquesta setmana
Imatge atípica de la Vall de Cofrents-Aiora amb una capa de neu, aquesta setmana
07 d'abril 2022 - 13:41

"No dones l’hivern per passat fins que l’abril no s’haja acabat". Aquesta dita popular no pot resumir d’una millor manera l'inici de mes que hem tingut. Hem començat l'abril amb unes temperatures molt baixes i amb precipitacions en forma de neu que han sigut importants en alguns punts del territori. No ha sigut una nevada històrica, però sí excepcional. Feia quasi tres dècades que no nevava tant un mes d'abril, a causa, en part, d'una onada de fred àrtic que ha desplomat les temperatures i ens ha deixat alguns rècords tant de mínimes com de màximes.

Neu a la Vall de Cofrents-Aiora
Neu a la Vall de Cofrents-Aiora / J. Tomas

Tan sols unes hores després d’aquest episodi hivernal en ple abril, hui s’assoliran temperatures màximes superiors als 25 °C en diverses localitats. Tampoc són les temperatures normals per a l’època, sinó que ho són quasi més pròpies de finals de primavera i principis de l’estiu. No obstant això, a punt de començar la Setmana Santa, les temperatures s’estabilitzaran els pròxims dies i tindrem un oratge i unes temperatures més habituals a les que estem acostumats.

Comparativa de les temperatures màximes de principis de setmana i les previstes per a demà divendres
Comparativa de les temperatures màximes de principis de setmana i les previstes per a demà divendres

L’anticicló que afecta en aquests moments la península es troba sobre les Illes Canàries i s’anirà retirant al llarg del cap de setmana i principis de la que ve. Al mateix temps, una profunda borrasca procedent de l’atlàntic tornarà a deixar dies marcats per la inestabilitat durant la primera part de la setmana per tot arreu de l'Estat. De fet, s’espera que un dels fronts associats a la borrasca travesse la península durant la jornada de dilluns i que a nosaltres ens afecte de cara al dimarts, amb pluges de matí i tempestes de vesprada.

Previsió de l'oratge per al cap de setmana i dilluns
Previsió de l'oratge per al cap de setmana i dilluns

Tot sembla indicar que el pas d’aquest front serà ràpid i tornarà l'estabilitat anticiclònica a tota la península al llarg de les jornades festives de la segona part de la setmana.

A excepció de les precipitacions que puga deixar el front esmentat (que no seran tan importants com les de les passades setmanes), pareix que ens endinsem en una Setmana Santa amb un oratge estable i temperatures agradables.

També et pot interessar

stats